Premierul Victor Ponta le-a primis romanilor un nou GUVERN in urmatoarele 2 saptamani

Dupa intalniri fulger, lungi discutii si o adevarata bataie pe ministere, premierul Victor Ponta a promis ca peste 2 saptamani ne va prezenta lista celor care fac parte din noua guvernare.

O zi plina pentru premierul Victor Ponta, dar si pentru majoritatea liderilor politici. Inainte de a se intalni la Parlament cu grupul minoritatilor nationale, prim-minstrul a tinut sa puncteze faptul ca cel mai important este bugetul si apoi Guvernul.

Premierul Victor Ponta a declarant ca Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, Partidul Coservator si Partidul Liberal Reformator vor avea cate doua portofolii de ministri. A mai facut precizarea ca nu a discutat pana acum, cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu , despre aceste decizii, referitoare la posturi si la structura Guvernului.

Nu inlocuim UDMR-ul la guvernare. Noi suntem un partid de factura liberal, avem o alta viziune, deci s-ar putea ca prioritatile noastre sa nu fie aceleasi pe care le-a avut UDMR-ul in actul de guvernare”, a declarat Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a confirmat, insa, si faptul ca PLR vizeaza ministerele Finantelor si Economiei daca va intra la guvernare. Presedintele Senatului, s-a aratat sceptic in privinta deciziei pe care o va lua Consiliul Reprezentantilor Unionali si daca aceasta va fi identica cu cea a Consiliului consultativ.

Despre reorganizarea Guvernului a vorbit si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea care s-a aratat profund deranjat de declaratiile pe care le-ar fi facut Mircea Geoana in America. Dupa discutiile cu parlamentarii PSD si UNPR, Victor Ponta a anuntat ca s-a decis, prin vot, ca PSD sa ramana in continuare la guvernare.

##VIDEO128199##

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate