Povestea nepalezilor care își trăiesc visul în România: „Voi avea un viitor mai bun aici”. Cum reușesc soții Darnal să-și întrețină familia din banii câștigați la o fermă din Buzău

Autor: Diana Ghita

Cum se descurcă cei doi soți din Nepal la fermă

Sursa: Captură KANAL D

În ediția de duminică, 19 mai, a emisiunii „Asta-i România” a fost prezentată povestea a doi soți din Nepal, care au venit să lucreze în România cu scopul de a-și face un viitor mai bun.

Reporterii de la „Asta-i România” au ajuns la o fermă din Focșănei, Buzău, unde lucrează soții Darnal, doi nepalezi care, în căutarea unui trai mai bun, au ajuns în România.

În România vin din ce în ce mai mulți muncitori asiatici

Cu peste 6 milioane de români plecați să lucreze în țările occidentale, România este nevoită să umple golul cu forță de muncă adusă din țări asiatice, precum: India, Nepal, Pakistan și Filipine.

Majoritatea oamenilor veniți din aceste state par să se fi integrat rapid în societatea noastră.

Printre aceștia se numără și soții Darnal, care lucrează în satul Focșănei, din Buzău, la ferma unui român de numai 25 de ani, pe nume George Fifere, care dezvăluie că și-a salvat afacerea cu angajații asiatici.

„Toată lumea fuge de țară, de ideea de muncă, de aceea ne-am adus forță de muncă din afara țării.

Românul nostru nu prea mai muncește în fermă”,
a declarat tânărul antreprenor.

Citește și: Povestea cutremurătoare a două fetițe care și-au pierdut mama! Micuțele și tatăl lor au rămas singuri pe lume după ce au fost loviți de un mare necaz

Care este povestea nepalezilor care își trăiesc visul în România

Proprietarul fermei a mai spus că anunțurile lui de angajare nu prezentau interes pentru majoritatea românilor, iar cei care ajungeau să lucreze la el, nu stăteau mai mult de câteva zile, întrucât nu le plăcea viața

la țară. Însă cei doi nepalezi sunt încântați de locul de muncă pe care îl au și se bucură că au oportunitatea de a lucra într-o țară din Europa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

M-am gândit că România este o țară europeană și că poate voi supraviețui aici 5-6 ani, m-am gândit că voi avea un viitor mai bun”, a

spus Subas Darnal.

În țara lor, soții Darnal lucrau în alte domenii, Subas era croitor, iar soția lui, Binda, era angajata unui politician. Însă, cu toate acestea, nepalezii nu se plâng, ba chiar se declară fericiți aici, întrucât nivelul de trai este mai ridicat.

Citește și: Asta-i România: România de mâine nu va mai fi deloc ca cea de astăzi! Statistic vorbind vom fi din ce în ce mai puțini și mai pestriți

„Cred că este o țară bună pentru mine. E o șansă bună. Am venit cu soția, iar ăsta e un lucru foarte bun pentru mine. Acesta este visul meu cel mai mare- să trăiesc în Europa”, a explicat bărbatul.

Chiar și salariile li se par mult mai rezonabile față de cele din Nepal și se bucură că își pot întreține copiii cu banii câștigați la fermă.

Aceștia trimit familiei bani în mod regulat, întrucât țelul lor este să le ofere un trai bun copiilor și să îi ajute să-și finalizeze studiile.

Urmăriți totul în materialul video de mai jos: