Povestea lui Mircea Pascovici, tânărul care poartă joben și baston în era internetului: „Am fost oprit să fac poze cu trecătorii”

Author: Diana Ghita
Actualizat: 26 feb 2024, 16:43

Mircea Pascovici este pasionat de stilul anilor 1900

Sursa: Captură YouTube Kanal D

Un tânăr de 20 de ani, pe nume Mircea Pascovici, a ales să se întoarcă în anii 1900, detașându-se de era tehnologică în care ne aflăm.

În cadrul emisiunii „Asta-i România”, difuzată la Kanal D, firfizonul Mircea Pascovici și-a expus povestea, mărturisind prin ce experiențe a trecut de când a adoptat acest stil desprins din anii 1900.

Cum este văzut Mircea Pascovici de ceilalți oameni

La prima vedere, Mircea dă impresia că pune în scenă un personaj desprins din secolul trecut, însă, de fapt, în hainele de epocă acesta se simte, cu adevărat, el însuși.

Mulți apreciază stilul vestimentar al băiatului, dar și curajul său de a se exprima într-o societate plină de prejudecăți. Însă, există și oameni care critică felul în care se îmbracă și în care se comportă

„Reacțiile sunt împărțite, balanța e relativ echilibrată între reacțiile pozitive și reacțiile nu atât de favorabile. Mă opreau oamenii pe stradă, mă mai felicitau pentru ținută, îmi prezentau complimentele lor și nu numai.

(...) Nu de puține ori am fost oprit să fac poze cu trecătorii”,
a dezvăluit Mircea.

Citește și: Povestea curajoasă a tatălui-erou: Paul își crește singur cei 5 copii, după ce soția i-a părăsit și a plecat cu un alt bărbat: „Am luptat și vreau să lupt în continuare”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce obiceiuri desprinse din secolul trecut mai are Mircea Pascovici 

Acesta dezvăluie că a preluat pasiunea pentru secolul al XX-lea de la bunicii lui, însă, în contrast, părinții săi nu-i aprobă în totalitate stilul, fiind de părere că ar trebui să se îmbrace în astfel de ținute doar la anumite ocazii.

„Întotdeauna am fost înconjurat de o atmosferă mai veche, datorită bunicilor.

(...) Ai mei sunt mulțumiți de mine, în mare parte, atâta tot ar prefera, poate, să mai las de la mine. Din punctul lor de vedere n-ar trebui să mă costumez așa mereu.

De pildă, pentru foarte mult timp, o ținută de acest fel îmi era strict permisă doar atunci când mă duceam să văd o piesă de teatru sau, cel mult, un vernisaj mai de soi”,  le-a

povestit băiatul reporterilor de la „Asta-i România”.

Citește și: Povestea FETITEI care se imbraca in fiecare zi intr-un personaj istoric feminin

Tânărul nu doar că se îmbracă după moda secolului al XX-lea, ci a împrumutat și obiceiurile oamenilor din acea epocă, întrucât ascultă muzică la gramofon și ține legătura cu cei dragi prin scrisori, explicând că așa a făcut și cu o domnișoară care i-a furat inima într-o excursie cu clasa.

„După acea excursie am întreprins o corespondență care a durat 3 ani. A fost o corespondență în care fiecare ne trimiteam o scrisoare măcar o dată la două săptămâni(...) A fost cea mai fericită poveste pe care am trăit-o”,  a povestit băiatul.