Povestea dramatică a unei bătrâne care a sunat la 112 în încercarea de a lua legătura cu fiul ei: ,, Mă îngrijorează fiul meu. Astăzi trebuia să vină la mine”. Gestul polițiștilor a emoționat-o pe bătrână până la lacrimi

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 22 mai 2024, 23:19

Gestul emoționant făcut de doi agenți MAI

Sursa: Facebook: Ministerul Afacerilor Interne

Apelul disperat la 112 al unei bătrâne în vârstă de 80 de ani a devenit o adevărată lecție de bunătate și omenie. Iată ce au descoperit agenții în momentul în care au ajuns la casa bătrânei!

Într-o relatare recentă făcută de Ministerul Afacerilor Interne, aflăm o poveste emoționantă de ajutor și solidaritate. În urmă cu câteva zile, o femeie în vârstă de 80 de ani a apelat la numărul de urgență 112, speriată și îngrijorată deoarece fiul său, care trebuia să o viziteze, nu ajunsese și nu reușea să-l contacteze. Bătrâna, care nu vedea bine pentru a forma alte numere de telefon, a explicat că poate apela doar ”112”. 

Bătrâna în vârstă de 80 de ani i-a așteptat pe polițiști la poartă, întinsă pe jos

Un echipaj de poliție a fost trimis imediat la locuința femeii. Aflată în fața porții, așteptând cu nerăbdare, bătrâna le-a explicat polițiștilor că fiul ei trebuia să îi aducă alimente deoarece ea nu mai avea provizii și nu mai mâncase de câteva zile.

Citește și: Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei

Îngrijorați de situația femeii, polițiștii au acționat prompt: unul dintre ei a încercat să ia legătura cu fiul bătrânei folosindu-se de telefonul acesteia, în timp ce celălalt a plecat în sat să cumpere alimente.

„- Mă îngrijorează fiul meu. Astăzi trebuia să vină la mine să-mi aducă alimente că nu mai am. Mă ajutați să vedeți dacă s-a întâmplat ceva cu el?

- Ne puteți da telefonul? Să-l sunam și noi.

- Nu știu numărul pe de rost. M-a sunat el acum câteva zile. Vedeți că e numărul acolo.”, a fost dialogul dintre bătrâna de 80 de ani și polițiști.

Femeia nu mai mâncase de câteva zile

Încă din primele momente, polițiștii au remarcat faptul că femeia în vârstă de 80 de ani era extrem de slăbită și se exprima destul de greu.

Concluzia a fost una trista, bătrâna nu mai mâncase de câteva zile.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Privind-o polițiștii și-au dat seama că femeia avea și o altă problemă.

- Ce ai mâncat astăzi, mamaie? a întrebat-o unul dintre ei.

- Nimic, mamă, că nu mai am ce.

S-a terminat mâncarea.

- Și ieri?

- Păi, nu mai am nimic de câteva zile.

Pentru polițiști nu a mai fost nevoie de niciun cuvânt. Unul dintre ei a rămas să vorbească la telefon, iar celălalt a plecat în sat să facă cumpărături.”, se mai arată în postarea făcută pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și: Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii începând cu luna octombrie

După câteva minute, polițiștii s-au întors cu alimente și vestea că fiul femeii este în siguranță. Acesta nu s-ar fi putut deplasa din lipsa banilor pentru transport. Gestul generos al polițiștilor a emoționat-o profund pe bătrână, care a izbucnit în lacrimi de recunoștință. Fapta bună nu se oprește aici, iar agenții i-au promis că vor reveni a doua zi pentru a se asigura că este bine.

Gestul celor doi agenți nu a trecut neobservat, iar aprecierile și cuvintele frumoase au curs în secțiunea destinată comentariilor. Pentru a demonstra faptul că s-au ținut de cuvânt, Andrei și Denis, cei doi agenți MAI, au revenit la casa bătrânei în vârstă de 80 de ani pentru a se asigura că este bine.