Femeia care trăiește singură în mijlocul pădurii și sapă morminte pentru a supraviețui! „E greu când ești singur!” Iată povestea tristă a Mariei care dă tuturor o lecție de demnitate

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 feb 2024, 10:53

Maria, o femeie văduvă care trăiește singura in pădure de multi ani

Sursa: Captură YouTube

Ea e femeia din pădure, care de când a rămas văduvă își duce traiul singură în mijlocul pădurii, într-un bordei care stă să cadă! Vorbește cu Dumnezeu, cu codrul și cu animalele, singurele care îi mai țin de urât!

A muncit toată viața săpând în adâncul pământului după apă, iar acum își câștigă pâine săpând mormintele din cimitir. Este povestea amară a Mariei Dinu, o femeie care da tuturor o lecție de demnitate. De când a rămas văduvă trăiește singură în pădure, într-un bordei care stă să cadă. Aici vorbește cu Dumnezeu, cu codrul și cu animalele, singurele care îi mai țin de urât.
Emisiunea de reportaje Asta-i România a adus în atenția publicului povestea tulburătoare a Mariei Dinu, o femeie văduvă care își duce greu traiul de zi cu zi.

„E greu când ești singur, că n-ai niciun ajutor! Când moare cineva ne cheamă și facem groapă! Și acolo la pământ e greu, când e ploaie și e noroi, când e iarnă e înghețat, cam o zi și jumătate ne ia dacă e înghețat, dacă nu o zi ne ia! Cu Dumnezeu vorbesc, n-am cu cine, cu câinii, vorbesc cu Dumnezeu să mă ajute!”, a

spus Maria cu ochii în lacrimi.

Ea e femeia din pădure, care își duce traiul singură în mijlocul pădurii, într-un bordei care stă să cadă

Maria Dinu sau femeia din pădure, așa cum o știe lumea din jur, și-a făcut cuib printre coline, în mijlocul pădurii. Are 63 de ani și de 40 de ani trăiește într-un bordei de pământ ce stă să cadă peste ea.

Echipa emisiunii Asta-i România a fost ghidată spre căsuța Mariei de către Richard Zamfirache, un om care de ani buni găsește și ajută oamenii în nevoie, acolo unde alții nici nu s-ar oșteni să caute.

Citește și: „Azilele groazei” continuă să facă victime! Acuzații grave într-un centru de îngrijire din București! „Nu mai chemați salvarea, lăsați-i să moară!”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„N-am descoperit-o eu! M-au anunțat niște oameni de bine care știau cazul! Eu am venit aici în iarnă, când a nins foarte tare! Am lăsat mașina undeva în spate și am venit pe jos aici! Chiar mă gândeam cât îi este de dificil bătrânei să urce până aci! După cum v-am spus ea trăiește în primul rând din săpatul gropilor la cimitir!”, a spus Richard Zamfirache.

Citește și: Duminică, la “Asta-i România!”- povestea uluitoare a Mariei, o viață de muncă și credință

Maria se lupta din greu să supraviețuiască dar nu se da în lături de la muncă. Soțul i-a fost mereu alături, au muncit cot la cot, săpând fântâni în curțile oamenilor de la sate. După moartea bărbatului, Maria și-a luat toată viață în propriile mâini și a muncit zi lumina că să supraviețuiască.

Ca o ironie a sorții, după mulți ani în care a săpat pământul pentru a găsi apă și pentru a ajuta pe alții, acum este ea cea care are nevoie de o fântână pentru a nu mai trebui să transporte apă de la vecini sau să se roage pentru ploaie.