Poștărița cu ATV! Ea este femeia care deschide ușa dar și sufletele oamenilor din cel mai izolat sat din Apuseni!

Author: Ana Filip
Actualizat: 30 ian 2023, 16:25
asta-i romania Foto(4)

Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii Asta-i România

Sursa: Captură KANAL D

La 52 de ani, Emilia Trifan este unul dintre cei patru angajați care au primit ATV luna trecută de la Poșta Română!

Emisiunea Asta-i România a prezentat povestea inedita a poștăriței care aduce pensiile oamenilor pe un ATV. Poștărița are o misiune complicată, să cutreiere potecile și pădurile sălbatice, pe un motor offroad, pentru a duce ziarele, pensiile și veștile până la cea mai îndepărtată gospodărie, acolo unde un bătrân o așteaptă cu nerăbdare.

Poștărița cu ATV! Ea este femeia care deschide ușa dar și sufletele oamenilor din cel mai izolat sat din Apuseni

O dată pe lună, liniștea satelor răsfirate din munții Apuseni este spartă de un zgomot puternic, o mașinărie aparent ciudată, condusă de o femeie curajoasă, care se cațără până sus, pe poteci abrupte și îi pune pe jar pe oameni. Este semn că va ajunge poștărița cu mult așteptatele pensii si nu oricum, ci pe un ATV.

„E o plăcere! Mă gândesc că fac

ceva bun pentru oameni și mi-e drag să îi ajut!(...) O bătrânică mi-a spus: Să nu vii cu capra asta aici că nu-mi place zgomotul!”,
spune Emilia Trifan.

Cu masca de motociclist, în spatele ochelarilor fumurii, se ascunde de fapt, un chip blând, o femeie sensibilă și firavă, însă foarte ambițioasă și dornică să facă eforturi mari pentru a ajută oamenii vârstnici.

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Nu e deloc simplu pentru o femeie mersul cu ATV-ul pe potecile de munte destul de abrupte și periculoase, însă Emilia Trifan reușește în fiecare luna să urce spre casele localnicilor la bordul ATV-ului, care cântărește aproape 400 de kg, trecând cu el pe

deasupra râpelor, însă oricât de greu i-ar fi, nimic nu o împiedică pe această să își ducă la îndeplinire misiunea.

„Acum zece ani am mai fost angajată că și înlocuitor pe concedii! Și am lucrat doar cinci ani și pe urmă s-a blocat postul și am început să plec dincolo la lucru, pe afară, în Germania, Italia. Și apoi colega de aici s-a pensionat si am vrut să revin aici pentru că îmi place să lucrez cu oamenii! Chiar sunt oameni foarte de treaba în această comună!”, a spus poștărița.

Poștărița cu ATV! Ea este femeia care deschide ușa dar și sufletele oamenilor din cel mai izolat sat din Apuseni!

Citește și: Kanal D, lider absolut de audiență, cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”

Citește și: Kanal D, lider absolut de audiență cu “Asta-i România!”

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.