Plicul cu bani sau viața?! Trăim în țara în care sistemul de sănătate e bolnav! Șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean din Suceava a fost acuzată că primea și pretindea bani de la pacienți sau aparținători că să aibă acces la tratament

Autor: Ana Filip
Actualizat: 06 feb 2023, 15:03
video Foto(4)

Spitalul unde se tratează șpaga! Cea mai cinică dovadă că banul vorbește încă în spitale vine de la Suceava! Șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean a fost acuzată că primea și pretindea bani de la bolnavi că să aibă acces la tratament!

Echipa Asta-i România a mers pe urmele scandalului iscat în Spitalul Județean din Suceava, secția de Oncologie, pentru a află dacă a intrat sau nu cancerul corupției în regresie. Însă ceea ce a fost surprins pe camera ascunsă este de-a dreptul șocant! Baricadată în birou, conducerea spitalului a chemat poliția că nu cumva să răspundă întrebărilor reporterului.

Plicul cu bani sau viață?! Trăim în țara în care sistemul de sănătate e bolnav

Bolnavi, resemnați, sufocați de teama că ziua de azi ar putea fi ultima. Încolonați și tăcuți își așteaptă rândul pe la ușile doctorilor si spera ca vor fi ajutați cu tratamentele care le prelungesc viata. 

„Toți cei care suntem cu cancer suntem cu securea deasupra capului! Nu știm cât mai trăim, că e o săptămâna, că sunt două, că sunt ani sau cât este!”, a

spus o pacientă.

Citește și: Kanal D, lider absolut de audiență cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”

Pentru cei din sistemul de sănătate sunt doar niște numere într-un dosar pe care scrie negru pe alb cancer. În România viețile multor pacienți bolnavi de cancer se joacă la ruleta rusească. Numai cei norocoși și cu pile au o șansă în plus la viață, restul sunt la milă lui Dumnezeu.

Doctori care primesc sau solicită șpagă sunt peste tot în țară și stârnesc revoltă, milă și ne fac să ne întrebăm în ce țară trăim. Răspunsul: o țară în care banii anulează sufletul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Fără bani nu se poate! De exemplu, când intră un pacient înăuntru se uită și la ține, cum ești îmbrăcat, la unul amărât, săracul, nici nu îl bagă în seama! Și se uită să vadă cu ce probleme are și dacă nu sunt bani nu te internează! N-am avut acum să-i dau, că mă internă! Acum ce fac? Mă duc la farmacie!”, a

spus plângând o pacientă.

Echipa Asta-i România a ajuns la Suceava, unde în urmă cu câteva zile, la Spitalul Județean a izbucnit un scandal imens care lasă încă o pată rușinoasă pe obrazul sistemului medical care ar trebui să ne facă bine și nu rău. O doctoriță renumită în oraș a fost arestată pentru luare de mită.

Potrivit Parchetului Tribunalului din Suceava, în perioada aprilie 2022-ianuarie 2023, Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean ar fi cerut și primit în mod repetată, diferite sume de bani sau alte bunuri

de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora. Și totul ar fi rămas la nivel de normalitate, dacă cineva n-ar fi îndrăznit să iasă din rând și să scoată la iveală apucăturile bolnave ale medicului. Familia unui pacient căruia i-ar fi fost amânat tratamentul luni de zile și aprobat doar după ce i-ar fi dat bani doctoriței s-a plâns oamenilor legii și așa a început investigația.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Cancerul corupției din spitalele din România

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!