Viața bate școală! Pentru mulți copii de la țară, școala este singura lor șansă de a ieși la lumină din sărăcia în care sunt condamnați să trăiască! Iată prin ce sacrificii trec elevii din unele zone rurale!

,

În aceste sate, copiii își clădesc viitorul în bănci rupte, în săli de clasă friguroase și mucegăite.


In articol:

România și-a trimis și în toamna această viitorul la școli uitate în trecut. Dacă la oraș copiii au parte mai ușor de carte, la țară învățătura înseamnă sacrificiu. Pentru cei mai mulți elevi din zonele rurale, școala este singură lor șansă de a ieși la lumină din sărăcia în care sunt condamnați să trăiască.


În satele în care nu ajung niciodată autoritățile cu festivitățile lor poleite, copiii își clădesc viitorul în bănci rupte, în săli de clasă friguroase și mucegăite. Acesta este tabloul școlii rurale în care clopoțelul a uitat să mai sune a schimbare.  

Viața bate școală! Pentru mulți copii de la țară, școala este singura lor șansă de a ieși la lumină din sărăcie

A mai început un an școlar! Pentru cei de la oraș, cu statistici, buchete de flori uriașe și discursuri solemne care nu spun nimic. Cu autorități puse la patru ace, cocoțate la loc vizibil care îndeamnă copiii să învețe. Acolo unde se termină însă festivitățile poleite începe
adevărată realitate de care nimeni nu vorbește nici la început nici la sfârșit de an școlar.

asta-i romania

Copiii din zonele rurale nu au parte de aceleași condiții ca cei de la orase

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Pentru copiii de la sate clopoțelul sună din ce în ce mai trist. Pentru cei mai săraci dintre ei școală este că firimitură care cade de pe masă unui copil bogat.

O gustă și o dorește dar n-are parte de ea atât de mult cum și-ar dori.

Citeste si: “Prigoană cârtițelor”, o operațiune specială pusă la cale de un primar din județul Prahova! Iată pentru ce anume a alocat edilul o suma uriașă de bani!

asta-i romania

Cazul cutremurator al micutei Flori

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Este și cazul micuței Flori, din comuna Giubega, județul Dolj, care se numără printre miile de copii necăjiți cărora România le preda în fiecare zi aceeași lecție amară de sărăcie și supraviețuire. Are doar opt ani și deja un program de om mare. Se împarte între muncă de acasă și școală. Este un copil isteț, obișnuit mult prea devreme cu greutățile vieții. Nu visează să trăiască într-un castel de prințese, tot ceea ce își dorește este ceea ce pentru noi înseamnă normalitate.

„Eu aș vrea o baie! Că să fac și eu baie, să mă bag și eu în cadă! Acum fac baie în lighean!”, a spus Flori.

Citeste si: Mesajul ministrului Educației în prima zi de școală din 2022. ,,Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin școală veți fi mai aproape de un viitor mai bun.”

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Duminică, de la ora 14:30, la Asta-i România! “Prigoana cârtițelor!”

Rușii surprinși de dârzenia ucrainenilor: `Înaintau ca nebunii. Am tras în ei tot ce aveam și ei tot înaintau. Părerea mea e că erau drogați`

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Asta-i România: Povestea impresionantă a Andreei, fetița munților! Iată în ce condiții dificile a fost crescută de bunicul ei și cum este nevoită să ajungă la școală!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies