Duminică, de la ora 14:30, la Asta-i România! “Prigoana cârtițelor!”

,

Nu pierdeți o nouă ediție ”Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, duminică, de la ora 14:30, la Kanal D. 

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea ”Asta-i România!” ne invită să urmărim un material inedit, realizat în comuna Brazi, jud. Prahova, în care personaje principale sunt primarul, consilierul local, localnicii, cârtițele și, nu în ultimul rând, angajații Curții de Conturi care au constatat că banul public s-a cheltuit anapoda.

Duminică, de la ora 14:30, la Asta-i România! “Prigoana cârtițelor!”

Nu este un film de comedie, ci o operațiune specială, comandată de primarul comunei Brazi, din jud.

Prahova. Edilul a alocat o sumă uriașă de bani ca să alunge animăluțele săpătoare de tuneluri de pe terenul de fotbal… fără echipă. Dar asta nu e tot. Același șef de administrație locală a platit aproape 9000 de lei unei firme care să scuture zăpada de pe gardul viu al localității și poate că nimeni n-ar fi avut nimic împotrivă daca gardul viu n-ar fi...”mort”, iar zapada inexistentă de câteva ierni încoace. În plus, după ce va da socoteală Curții de Conturi primarul mai are o investiție ”minune” în plan; să construiască un acoperiș sub forma unei pisici de mare, pe care va plăti circa 1 milion de euro.

Ca orice poveste, și aici, în comuna Brazi, totul începe cu „A fost odata”... În urmă cu un an, primarul comunei a alocat 9000 de lei unei firme ca să scuture zăpada de pe un gard viu, însă problema a apărut atunci când s-a constatat că gardul cu pricina nu există, și nici n-a mai nins de ani buni pe la Brazi.

Întreaga poveste, despre alergia primarului la zăpadă, a ajuns la Curtea de Conturi, așa că reprezentanții instituției au venit în control pe jos, și nu pe sanie, la poarta autorității locale. În plus, comuna Brazi deține o bază sportivă construită recent, dar lăsată în paragină, dar și un teren de fotbal în zona de islaz. Acolo s-ar fi infiltrat cârtițele și asta l-ar fi enervat cumplit pe primar, care le-a declarat război pe bani, spun adversarii săi politici.

Tot duminică, la ”Asta-i România!”, călătorim, prin intermediul emisiunii, la Marginimea Sibiului, pentru a vedea cum arată cu adevărat locul după care se dau în vânt străinii. Acolo, sus în munți, regăsim o frântură dintr-o altă Românie, în care timpul curge domol, iar ciobanii își țin rânduiala așa cum au pomenit din strămoși.

Nu ratați o nouă ediție ”Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, duminică, de la ora 14:30, la Kanal D. 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Calendar Bacalaureat 2023. Când au loc probele scrise de BAC 2023 și ce trebuie să știe elevii care vor susține examenul în anul școlar 2022-2023

Un sondaj politic bagă Germania în alertă: Două treimi din alegători sunt nemulțumiți de Olaf Scholz

Calendar Bacalaureat 2023. Când au loc probele scrise de BAC 2023 și ce trebuie să știe elevii care vor susține examenul în anul școlar 2022-2023

Indemnizația de șomaj se va majora. Cu cât va crește suma pe care o primesc persoanele fără loc de muncă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies