Asta-i România: Povestea impresionantă a Andreei, fetița munților! Iată în ce condiții dificile a fost crescută de bunicul ei și cum este nevoită să ajungă la școală!

Author: Ana Filip
Actualizat: 06 sep 2022, 15:57

Andreea este o fetiță care trăiește într-un sătuc uitat de timp și pustiit, din Munții Apuseni, care este nevoită să parcurgă 10 kilometri pentru a ajunge la școală.

Emisiunea ”Asta-i România!” a adus în atenția publicului povestea impresionantă de viață a Andreei, o fetiță care trăiește într-un sătuc pustiit, din Munții Apuseni. Aceasta a fost părăsită de tatăl ei la scurt timp după ce s-a născut și pe care abia la vârsta de opt ani l-a cunoscut.

Asta-i România: Povestea impresionantă a Andreei, fetița munților

Drumul spre școală este lung și anevoios pentru copila de 13 ani din Țara Moților.

Andreea trebuie să meargă câte 10 kilometri pe jos în fiecare zi pe poteci periculoase de munte și prin păduri printre sălbăticiuni că să aibă parte de carte. Cel care are grijă de copila este bunicul, care are 80 de ani și în fiecare zi merge cu nepoata de mâna până la școală și înapoi. Visul bătrânului este că fetiță să învețe carte pentru că doar așa va putea ieși la lumina din sălbăticia în care a fost crescută.

În satul răsfirat peste coamă Apusenilor, care numără odată peste cincisprezece familii, mai trăiesc acum vreo șase oameni, printre ei, Nea Ion, fiica lui și nepoata, Andreea. Trei generații sub același acoperiș își duc viață în liniște, departe de civilizație.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Întrebată dacă își dorește să plece din sat și să trăiască la oraș pentru a studia și a deveni cineva în viață, Andreea a mărturisit că i-ar plăcea să studieze însă cu siguranță dacă ar pleca la oraș i-ar lipsi mult traiul de la sat.

„Depinde ce ajung în viață! Dacă m-aș mută la ora permanent, mi-ar lipsi viață de aici! Așa că dacă ar fi, aș părăsi casa de aici, dar m-aș mută și la oraș...

Pentru că uneori să mai pot vizită și aici!”, a spus Andreea.

Ce sunt Zilele Bubatului și ce fac creștinii în aceste zile de sărbătoare. Gestul care aduce armonie în căsnicie. Tradiții și obiceiuri de Zilele Bubatului 2022

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Copiii și marea

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, fetița munților!

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies