Guvernul anunță ce se întâmplă cu pensiile mai mici de 3.000 de lei. Ce s-a decis în legătură cu majorarea cu 10%

Author: Andreea Buinoschi

Guvernul anunță ce se întâmplă cu pensiile mai mici de 3.000 de lei

Sursa: Istock

Guvernul anunță ce se întâmplă cu pensiile mai mici de 3.000 de lei. În urmă cu mai multe săptămâni, au fost anunțate măriri de pensii începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Guvernul anunță ce se întâmplă cu pensiile mai

mici de 3.000 de lei. A fost propusă neimpozitarea lor, dar și supraimpozitarea pensiilor speciale. Toți pensionarii așteaptă un răspuns, pentru a ști ce se întâmplă cu veniturile lor.

Ce se întâmplă cu pensiile mai mici de 3.000 de lei

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a spus că nu se poate pronunța dacă pensiile vor fi sau nu mărite cu 10%, deorece această mărire va avea

loc doar în anumite condiții.

„Nu am să mă pronunţ asupra procentului, ceea ce pot să vă spun este că există spaţiu şi mai există şi necesitate, iar decizia finală va fi luată în Coaliţie, pentru că trebuie aşezate în echilibru nevoia de compensare a pierderii de putere de cumpărare la mai multe categorii de cetăţeni, nu numai la pensionari.

Avem prognoza de vară acum, vedem cum

va arăta prognoza de toamnă şi, pe de altă parte, celelalte priorităţi pe care statul trebuie să şi le păstreze. Avem de implementat PNRR, avem de făcut investiţii, avem partea de asigurare a resurselor pentru educaţie, pentru sănătate, pentru apărare şi lucrurile se vor pune toate pe masă.

Citeste si: Ce spune Marius Budăi despre tăierea pensiilor românilor. Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

De asta nu am să mă refer la procent, pentru că procentul va fi decis. Oricum nu va fi cel pe care ni-l spune legea referitor la indexarea inflaţiei din urmă cu un an, pentru că este evident că ar fi din punctul meu de vedere şi incorect faţă de cetăţeni care resimt o inflaţie mult mai mare decât cea care a fost în urmă cu un an, adică în 2020”, a spus acesta la finalul ședinței de Guvern.

Analiza privind neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei a fost finalizată

În continuare, Adrian Câciu a spus că, în momentul de față, a fost finalizată analiza cu privire la neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei și la supraimpozitarea pensiilor speciale, dar toate acestea vor fi discutate în Coaliția de Guvernare, cel mai probabil, în viitorul apropiat.

Categoria de pensionari care va primi bani în plus! Ce se întâmplă cu punctul de pensie

„Analiza nu a fost numai pentru pragul de neimpozitare, ci pentru tot ceea ce înseamnă posibilitatea supraimpozitării a pensiilor aşa-zis speciale. Analiza este finalizată. Când coaliţia va considera că este oportun să discutăm şi probabil că în curând, pentru că vine şi jalonul din PNRR, vom avea această discuţie”, a mai spus acesta.

Citeste si: Marius Budăi spune ce se va întâmpla cu salariile și cu pensiile românilor. Deciziile au fost luate la Neptun

Miercuri, 31 august, Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus că va cere în Coaliție ca salariul minim să fie de 3.000 de lei, pensiile minime să fie de 1.100, iar punctul de pensie să fie de 1.745 de lei.

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.