Pensionarii cu venituri mici ar putea primi a 13-a pensie la începutul anului viitor. Anunțul vine direct de la Guvern

Author: Madalina Maftei

Pesionarii ar putea primi a 13-a pensie

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru pensionarii cu venituri mici. Ar putea primi, din nou, a 13-a pensie. Banii ar urma să fie virați în conturi la începutul anului viitor.

Coaliția de guvernare ia în calcul să acorde, din nou, a 13-a pensie românilor cu venituri mici.

Românii ar putea primi a 13-a pensie la începutul anului 

Coaliția de guvernare a discutat despre ajutorul financiar care urmează să fie acordat într-o singură tranşă pensionarilor cu venituri cuprinse între 1000 şi 1500 de lei, exact aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta, atunci când s-a acordat acel ajutor de 700 de lei, potrivit România TV.

Citeste si: Ce condiții trebuie să îndeplinească românii, pentru a primi ajutor pentru încălzire. Când este ultima zi în care se pot depune cererile

Totodată, se ia în calcul ca voucherele de 50 de lei, care se acordă o dată la două luni, să se acorde și la anul.

De amintit că premierul Ciucă a anunțat, luni, că pensiile vor fi majorate anul viitor, însă creșterea nu va fi mai mare de 11%.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a

spus Nicolae Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL.

Premierul a mai precizat că în cazul pensiilor speciale nu s-a ajuns la un acord, iar cifrele încă sunt verificate de către Ministerul Muncii.

Citeste si: Nicolae Ciucă anunță procentul maxim cu care vor crește pensiile românilor. Anunțul care îi nemulțumește pe pensioari

„Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”,  a mai precizat acesta.

 

 

 

Cine beneficiază de a 13-a pensie în 2023. Câți bani în plus și ce ajutoare financiare se acordă pensionarilor?

 

 

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies