Nicolae Ciucă anunță procentul maxim cu care vor crește pensiile românilor. Anunțul care îi nemulțumește pe pensioari

Author: Andreea Buinoschi

Nicolae Ciucă anunță procentul maxim cu care vor crește pensiile românilor. Anunțul care îi nemulțumește pe pensioari

Sursa: Facebook: Nicolae Ionel Ciucă

Guvernul României a luat mai multe măsuri, pentru a ajuta românii să treacă mai ușor peste greutățile financiare, iar, acum, Nicolae Ciucă a anunțat care este procentul maxim cu care vor crește pensiile românilor.

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat procentul maxim cu care vor crește pensiile românilor.

Acestora le-au fost promise pensii mai mari începând cu data de 1 ianuarie 2023, dar, până acum, nu au căzut de acord cu privire la suma cu care vor crește veniturile.

Nicolae Ciucă anunță procentul maxim cu care vor crește pensiile românilor

Nicolae Ciucă a spus, în cadrul unei ședințe a conducerii PNL, faptul că pensiile românilor nu vor crește cu mai mult de 11%.

Acesta susține că decizia trebuie luată în așa fel încât bugetul de pensii să nu fie destabilizat.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%.

Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a menționat Nicolae Ciucă.

Citeste si: Marius Budăi a anunțat ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor. Noi detalii despre inechitățile din sistem

În ceea ce privește pensiile speciale, Nicolae Ciucă a spus că nu s-a ajuns, încă, la un numitor comun, iar ciferele încă sunt verificate de către Ministerul Muncii.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

„Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”, a mai precizat acesta.

Ajutorul de șomaj a fost majorat

Klaus Iohannis a promulgat legea  prin intermediul căreia ajutorul de șomaj a fost majorat. Pentru cei care au efectuat un stagiu de cotizare de cel puțin un an, cuantumul indemnizației de șomaj urmează să ajungă la valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data stabilirii acestuia.

Decizia a fost motivată prin faptul că pandemia de Coronavirus a lăsat foarte mulți români fără un loc de muncă și unii dintre ei nu au reușit, nici măcar acum, să se reangajeze.

Prima Casă 2023  - Noua Casă 2023: Când se vor acorda primele garanții pentru cei care vor să își cumpere o locuință

Conform Legii nr. 76/2002, în ceea ce privește persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an, valoarea indemnizației de șomaj este de 75% din valoarea ISR, însemnând suma de 395 de lei.

Citeste si: Marius Budăi, anunț de ultimă ore despre schimbările pe care le va suferi Legea Pensiilor. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2023

Mai mult decât atât, pentru o persoană care a cotizat cel puțin 12 luni la bugetul de stat, indemnizația de șomaj va fi cu 130,5 lei mai mare, relatează avocatnet.r o. Măsurile intră în vigoare de astăzi, 3 octombrie.

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies