Pensiile polițiștilor și militarilor vor fi înjumătățite. Măsura a fost prevăzută de PNRR

Author: Lavinia Medrea

Pensiile polițiștilor și militarilor vor fi înjumătățite. Măsura a fost prevăzută de PNRR 

Sursa: PixaBay

Din nefericire pentru polițiști și militari, pensiile lor vor fi reduse la jumătate din cuantumul total. Măsura este prevăzută de PNRR și ar urma să fie aplicată cât mai curând.

După ce se va institui noua lege, pensiile polițiștilor și militarilor se vor calcula în raport cu contribuția lor, astfel ajungând la circa 1.900

de lei.

Pensiile polițiștilor și militarilor vor fi reduse la jumătate

Polițiștii şi militarii care se pensionează înainte de adoptarea noii legi vor avea parte de o pensie de serviciu, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, sumă care va scădea drastic.

Președintele Sindicatului Polițiștilor Europol nu este de părere că noua lege se va aplica retroactiv.

Citeste si: Ce sunt alocațiile europene pentru copii și cum poți intra în posesia lor. Iată ce acte trebuie să completezi și unde trebuie să depui cererea

„Cei care au intrat în plată cu o pensie, înseamnă un drept câștigat. Sunt mai multe decizii ale Curții Constituționale care spun că, dacă salariile pot suporta reduceri, pe anumite intervale de timp, justificat de situația economico-financiară a țării, la pensii nu se poate interveni.

Dacă se va trece pe contributivitate, polițiștii, dar și militarii, vor ieși la pensie pe capete”, a spus Cosmin Andreica, citat de România TV.

Angajații ar putea pleca în număr mare din cauza scăderii pensiilor

Președintele Sindicatului Polițiștilor Europol a explicat că orice schimbare legată de pensii a dus la un număr mare de demisii din sistem:

„În urmă cu trei ani, pensia medie în sistemul de apărare era de 3.320 lei. Dacă se va trece pe contributivitate, se va ajunge undeva la o pensie de 1.900-2.000 de lei. Și-așa sistemul nu mai prezintă atractivitate, uitați-vă la școlile de poliție, unde au ajuns să fie 1,5 candidați pe loc, de la 6 pe loc sau chiar 9 pe loc, la Academia de Poliție”.

Sindicaliștii au atenționat că mii de polițiști vor demisiona dacă pensiile vor fi calculate pe baza contribuției.

Anunt oficial despre pensii! Mii de romani sunt vizati

Citeste si: Vești bune pentru români! Când se acordă ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici? Anunțul făcut de Marius Budăi

„Acești 5.000 nu pot fi înlocuiți cu alți 5.000, pentru că, din punct de vedere profesional și al experienței, plecarea acestora înseamnă un dezastru și echivalează cu dispariția a 15.000 de polițiști”, a declarat Cosmin Andreica.

Pentru că există o scădere semnificativă în materie de personal, MAI apelează la angajări din sursă externă, iar cel care este angajat pe un asemenea post va fi nevoit să urmeze un curs de inițiere, care durează trei luni, și în care va participa la 30 de ore de drept penal și drept procesual penal.

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies