Pensiile ar putea sa creasca cu 40%, anunta un oficial BNR. Care e secretul

Un important oficial al BNR a vorbit recent despre o metodă prin care pensiile românilor ar putea crește cu 40% într-un timp foarte scurtUn important oficial al BNR a vorbit recent despre o metodă prin care pensiile românilor ar putea crește cu 40% într-un timp foarte scurt însă pentru aceasta România trebuie să rezolve o serie de aspecte legislative importante.

Lucian Croitoru, consilier pentru politică monetară la Banca Centrală, a vorbit, joi, în cadrul unui eveniment, despre o serie de aspecte economice importante ale României, printre care și cel referitor la creșterea pensiilor românilor cu 40%, prin creșterea colectării și reducerea deficitului bugetar la zero.

pensii mari

Citeste si: Pensia ocupationala. O noua pensie pentru romanii care indeplinesc aceasta conditie

Citeste si: Se reduce varsta de pensionare cu 20 de ani! Cine va beneficia de acest privilegiu

Pensiile ar putea sa creasca cu 40%, anunta un oficial BNR. Care e secretul

"Dacă mă uit la UE-15, adică înainte de 2004 după integrarea și altor țări, constat că are 11,1 punte procentuale în urmă, adică ăia au 38,8%. De aici a apărut în România ideea că noi trebuie să facem orice, inclusiv creșterea taxelor, ca să ajungem și noi spre nivelul acela, măcar cât Bulgaria, care are 31%. Eu zic că nu este necesar așa”, a afirmat Croitoru, potrivit hotnews.ro.

Conform acestuia, nu este bine că ponderea veniturilor bugetare în PIB e joasă.

De ce? Pentru că la noi nu se colectează suficient. Lăsând taxele cum sunt, dacă s-ar colecta suficient noi ne-am duce cel puțin la nivelul ponderii veniturilor în PIB pe care îl are Bulgaria. Adică deficitul nostru bugetar ar fi zero. Când? Astăzi. Am avea șanse să creștem pensiile acestea de 40%. Sunt pentru creșterea lor dar nu oricum. Nu prin creșterea taxelor, ci prin creșterea colectării. Creșterea colectării nu se va produce până când nu va crește integritatea Guvernului, nu va crește calitatea drepturilor de proprietate, nu se vor rezolva anumite probleme din sistemul judiciar și nu se va face o reglementare mai blândă, mai favorabilă, antreprenorial”, a explicat Croitoru.

sursa: capital

Citeste si: Ce se intampla cu pensiile? Planul guvernului PNL pentru Pilonul II si III

Citeste si: Pensiile sunt in pericol! "E o panica in tara de nedescris". Ce spune Marius Budai

Citeste si: Calcularea pensiei. Se schimba modul de calcul al pensiei odata cu Guvernul. Ce vor primi pensionarii de la Guvernul PNL

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate