Ce se intampla cu pensiile? Planul guvernului PNL pentru Pilonul II si III

Ce se intampla cu pensiile? Iata care e planul guvernului PNL in ce priveste Pilonul II si III de pensie


In articol:

Ce se intampla cu pensiile? Planul guvernului PNL

Ministrul propus al Muncii a vorbit în fața comisiilor de specialitate despre ce intenții are guvernul PNL în privința Pilonului II și III de pensii. Violeta Alexandru a subliniat faptul că după ce va avea acces din postura de ministru la informaţiile privind fondurile de pensii, va prezenta și un punct de vedere tehnic.

Ministrul propus de PNL pentru Muncă, Violeta Alexandru, a susţinut că ridicarea contribuţiilor la Pilonul II nu va afecta plata normală a pensiilor către beneficiari.

Intenţia noastră este într-adevăr să creştem contribuţia la Pilonul II de pensii, vom face calcule în acest sens pentru a veni cu o soluţie asupra unei creşteri graduale. Aş vrea să pun capăt oricăror speculaţii cu privire la faptul că acest lucru ar împiedica cu ceva încasarea pensiilor de către cetăţenii români, e adevărat că avem îngrijorări la finalul guvernării PSD cu privire la deficitul din Pilonul I de pensii, ministrul de Finanţe se va aplica cu rigoare asupra acestui lucru, este doar una din informaţiile pe care le avem, probabil mai sunt şi altele, dar cu siguranţă intenţia noastră este ca, în paralel cu încurajarea muncii şi în paralel cu încurajarea tuturor celor care sunt apţi de muncă să intre în activitate pe baza unor contracte legale, tot la fel ne propunem e să încurajăm populaţia să aibă economii, să ia în considerare un mod activ depunerea de contribuţii inclusiv în Pilonul III de pensii, astfel încât să beneficieze la sfârşitul unei activităţi pe durata vieţii de resursele necesare pentru o bătrâneţe liniştită, în baza contribuţiilor juste pe care le-a achitat pe durata vieţii active”, a declarat Violeta Alexandru, potrivit capital.ro

Citeste si: Salariu mărit 2019. Sute de mii de români primesc bani în plus - Creștere cu 25%

Citeste si: BOMBA serii: Ludovic Orban taie în carne vie! Decizia drastică luată de premierul României - capital.ro

Citeste si: Pensiile sunt in pericol! "E o panica in tara de nedescris". Ce spune Marius Budai

Ulterior, aceasta şi-a nuanţat declaraţiile privind creşterea contribuţiilor la Pilonul II, precizând că va prezenta un punct de vedere tehnic pe acest subiect după ce va avea acces din postura de ministru la informaţiile privind fondurile de pensii.

Vă spuneam care este intenţia şi am subliniat că toate calculele ulterioare intrării în aparatul administrativ pe baza datelor pe care le vom găsi ne vor permite să avem un punct de vedere tehnic. Vă spuneam care este intenţia noastră în acest moment. Nu am cum, din afara Guvernului, fără să am acces la date, să fac nişte afirmaţii tranşante în această privinţă”, a încheiat Violeta Alexandru.

Ministrul propus de PNL pentru Muncă a primit miercuri aviz negativ în urma audierilor comisiilor pentru Muncă reunite ale Parlamentului.

sursa: capital.ro

Citeste si: Ce pensie are Maria Ciobanu dupa o viata pe scena. Statul roman isi umileste artistii

Citeste si: Pensia ocupationala. O noua pensie pentru romanii care indeplinesc aceasta conditie

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies