Pensia ocupationala. O noua pensie pentru romanii care indeplinesc aceasta conditie

,

Un nou tip de pensie ar putea apărea în România. Proiectul de lege a trecut deja de Senat şi are şanse mari să devină, în curând, realitate.


In articol:

Proiectul de lege privind pensiile ocupaţionale a fost adoptat de către senatori. Pentru a deveni realitate, proiectul trebuie adoptat de Parlament, promulgat de preşedintele Iohannis şi apoi publicat în Monitorul Oficial.

Pensia ocupationala. O noua pensie

Pensia ocupationala este o formă de pensie suplimentară care poate fi acordată de către angajatori, iar proiectul de lege pentru care senatorii şi-au dat girul vizează transpunerea în legislaţia românească a unor directive europene.

Pensia ocupaţională ar urma să fie facultativă, iar schema de pensii va fi stabilită de fiecare angajator care doreşte să ofere aceste beneficii salariaţilor. Proiectul de act normativ prevede că un fond de pensii se poate organiza doar la iniţativa unui administrator autorizat, iar fondul va putea include angajatii unei singure firme sau ai mai multor firme.

Citeste si: Se modifică Legea Pensiilor! Românii care pot ieși mai devreme la pensie

Citeste si: Mii de locuri de munca disponibile! Nu ai nevoie de experiență. Te angajează imediat

Atât angajatorul, cât şi angajatul vor putea contribui la fondul de pensie ocupaţională. Un angajator care doreşte să ofere pensii ocupaţionale trebuie să le ofere tuturor angajaţilor şi să vireze contribuţiile necesare. Acestea pot fi diferite, în funcţie de vechimea, funcţia sau salariul angajaţilor. Este important de menţionat că un angajat nu poate fi obligat să contribuie la acest fond de pensii. În plus, angajatorul trebuie să aibă acordul scris al angajaţilor pentru a le reţine bani acestora pentru contribuţia la un fond de pensii ocupaţionale.

Proiectul de lege stabileşte că banii vor fi vărsaţi la un fond de pensii ocupaţionale pe conturi individuale, astfel că un participant se poate transfera la un alt fond de pensii ocupaţionale sau facultative, fără vreo penalizare.

sursa: capital.ro

Citeste si: Salariile cresc in 2020. Domeniile in care se castiga 10.000 de lei pe luna

Citeste si: Cum o sa taie PNL pensiile si salariile! "Iohannis vrea sa va prosteasca"

Citeste si:

E oficial: se reduce varsta de pensionare! La cat se va iesi la pensie de acum inainte

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rugăciunea de sâmbătă pentru împlinirea dorințelor

Polonia a EXPLODAT la adresa CJUE: E inacceptabil să se amestece în alegerea membrilor Curții Constituționale

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Prognoza meteo iarna 2019 - 2020. Craciun si Revelion - cum va fi vremea

Horoscop 18 octombrie 2019. Zodia care va face o greseala ce o va costa scump

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies