Se modifică Legea Pensiilor! Românii care pot ieși mai devreme la pensie

Se modifică Legea Pensiilor

Un proiect de act normativ aflat în prezent în dezbatere la Camera Deputaților ar putea oferi dreptul unei pensionări anticipate pentru mai multe categorii de angajați.

 În plus, inițiativa legislativă prevede și schimbarea modului în care se calculează reducerea vârstei standard de pensionare.

Citeste si: Dăncilă nu mai are nicio șansă! PSD este compromis

Românii care pot ieși mai devreme la pensie

Un proiect de lege adoptat deja de Senat și aflat în dezbatere la Camera Deputaților aduce modificări importante la Legea Pensiilor, prin modificarea vârstei standard de pensionare pentru persoanele care, de-a lungul anilor pe care i-au petrecut în câmpul muncii, au lucrat și în condiții deosebite de muncă.

Citeste si: S-a dat lege: se poate iesi la pensie mai devreme, fara penalitati! Ce trebuie sa faci

În acest mod, o parte dintre angajații din România, cei care au avut și ani lucrați în condiții deosebite de muncă, ar putea ieși mai devreme la pensie.

Mai precis, cei ce au lucrat în condiții grele vor primi patru luni de vechime în plus, pentru fiecare an lucrat în aceste condiții. În prezent, Legea Pensiilor prevede trei luni acordate pentru un an lucrat în condiții grele de muncă, deci modificarea oferă o lună în plus.

Astfel, conform tabelului cuprins în proiectul legislativ, pentru stagiul de cotizare realizat în condiții deosebite de muncă, la un an împlinit se reduce vârsta standard de pensionare cu patru luni, la doi ani cu opt luni, le trei ani cu 12 luni (un an de zile), la patru ani cu 16 luni (un an și 4 luni) și așa mai departe.

Citeste si: Se reduce varsta de pensionare cu 20 de ani! Cine va beneficia de acest privilegiu

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate