Părinții lui David Popovici și antrenorul său au decis să nu-i facă ceremonie oficială după revenirea în țară. Care este motivul

,
David Popovici ceremonie anulată

Împreună cu părinții și antrenorul lui, David Popovici a decis să nu aibă ceremonie oficială după întoarcerea în România de la C.E de natație de la Roma.

Decizia luată de familie, antrenor și sportiv este motivată de faptul că faptul că David, înotătorul fenomen de doar 17 ani, este foarte obosit, după ce a câștigat aurul de două ori, la probele 100 și 200 de metri liber, și după ce a marcat un nou record mondial, în prima probă.

David Popovici nu va avea ceremonie oficială din cauza oboselii puternice

David Popovici oboseală

David Popovici a vrut să participe și la proba de 400 de metri liber, calificându-se în finală pe locul patru. Cu toate astea, a decis să nu o mai facă, din cauza oboselii puternice.

Citeste si: BREAKING David Popovici se retrage din finala de 400 m liber, de la C.E de la Roma. Motivul invocat de antrenorul său, Adrian Rădulescu

„Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială. David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a declarat Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

Oamenii l-au acuzat pe David Popovici că i-ar fi frică să piardă la proba de 400 de metri liber

În mediul online, după retragerea din concurs a lui David Popovici, au apărut vorbe conform cărora tânărul înotător ar fi renunțat la competiție deoarece s-ar fi temut de o pierdere în finala de la 400 de metri liber.

„Sunt lucruri care se întâmplă (n.r. retragerea de la 400 de metri), important e să știi când să spui stop. Să te cunoști foarte bine și să recunoști că ești obosit. A luat decizia alături de antrenorul Adrian Rădulescu.

A și spus că e o cursă pe care vrea să o înoate. A avut o strategie de cursă pe fiecare 50 de metri. După probă a spus stop, pentru că era obosit. Nu se pune problema să se fi retras pentru că îi era frică. David a recunoscut că este obosit, imediat după cursă, înainte să vadă celelalte rezultate.

Citeste si: Ce își propune, de fapt, cu adevărat David Popovici. Proaspătul campion mondial a vorbit el însuși despre obiectivul suprem

David este un sportiv de excepție și cu siguranță nu este fricos. La un moment dat se va întâmpla să nu fie primul, pentru că așa e în sport.

Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut, când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile”, a mai declarat Camelia Potec.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

BREAKING David Popovici se retrage din finala de 400 m liber, de la C.E de la Roma. Motivul invocat de antrenorul său, Adrian Rădulescu

Un român a câștigat de 14 ori la loterie. Metoda genială pe care a aplicat-o în mai multe țări

BREAKING David Popovici se retrage din finala de 400 m liber, de la C.E de la Roma. Motivul invocat de antrenorul său, Adrian Rădulescu

Felicitări, David Popovici! Sportivul a făcut din nou mândră România, după ce a câștigat cursa de 200 de metri liber, la C.E. din Roma

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies