BREAKING David Popovici se retrage din finala de 400 m liber, de la C.E de la Roma. Motivul invocat de antrenorul său, Adrian Rădulescu

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 17 aug 2022, 12:59

Astăzi, 17 august 2022, David Popovici va înota la cursa finală de 400 metri liber, la Campionatele Europene de natație de la Roma. Intrarea lui David în bazin are loc la 10:27.

UPDATE: David Popovici se retrage din finala de 400 m liber, de la C.E de la Roma. Anunțul a fost făcut pe contul personal de Facebook al sportivului, în urmă cu puțin timp. Decizia îi aparține antrenorului său, Adrian Rădulescu, care consideră că finala de 400 m liber de la Campionatul European de natație seniori de la Roma l-ar fi solicitat mult prea mult pe înotător, în condițiile în care va participa la alte competiții importante în perioada următoare.

 

UPDATE: David Popovici s-a calificat în finala Campionatului European de natație de la Roma! Înotătorul a terminat cursa pe locul patru din cei opt finaliști, reușind cu un timp de 3:47:99 în debutul probei de 400 metri liber. 

David Popovici concurează astăzi, 17 august, la ora 10:27, la cursa pentru finala probei de 400 metri liber de la Campionatele Europene de natație de la Roma

David Popovici înoată azi la cursa de 400 metri liber

David Popovici, fenomenalul înotător în vârstă de 17 ani, legitimat la CS Dinamo, va concura în prima serie a calificărilor din totalul de cinci. Tânărul a fost repartizat pe culoarul al treilea și va înota alături de Pit Brandenburger, din Luxemburg, și Frank Aleksi, din Albania.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

David Popovici nu a mai înotat cu concurență până acum în această probă, exceptând micile competiții.

Citeste si: Felicitări, David Popovici! Sportivul a făcut din nou mândră România, după ce a câștigat cursa de 200 de metri liber, la C.E. din Roma

„Este cea mai ciudată cursă pe care o voi face aici, pentru că nu am experienţă.

Am înotat-o doar de trei ori în viaţa mea şi a fost în concursuri mici. Dar este un loc bun pentru a începe şi a vedea dacă sunt bun sau nu”, a declarat David Popovici luni, după ce a cucerit medalia de aur la 200 metri liber.

David Popovici a obținut aurul la 100 și 200 metri liber

La seriile probei de 400 metri liber participă 38 de înotători, dintre care opt vor intra în finala, care este programată pentru ora 19:53.

La Europenele din capitala Italiei, David Popovici a obținut aurul în probele de 100 și 200 metri liber. În cursa pentru 100 metri liber, tânărul fenomen a marcat un nou record mondial, cu timpul de 46,86, depășindu-l pe cel deținut din 2009 de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91).

Citeste si: David Popovici a devenit campion mondial la înot la doar 17 ani! Românul a bătut și două recorduri mondiale la juniori

„David Popovici este singur pe planeta lui”, au scris jurnaliştii de la LEquipe după proba de 200 metri liber, acesta fiind unul dintre numeroasele titluri de presă străine care laudă performanțele lui David Popovici.

Succesul de la Roma vine după ce, în luna iunie, David Popovici a câștigat aurul și la Campionatele Mondiale de la Budapesta, atât la 100, cât și la 200 metri liber.

 

Taguri: