David Popovici, înotător de performanță la doar 17 ani, a fost declarat cel mai bun tânăr sportiv din Europa!

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 aug 2022, 03:15

David Popovici

Sursa: Faceboook David Popovici

David Popovici are 17 ani și este cel mai bun tânăr sportiv din Europa. Înotătorului i s-a acordat titlul în cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri seară, în Slovacia.

Înotătorul român David Popovici a obținut premiul Piotr Nurowski pe anul 2021, după ce a fost nominalizat, joi seara, drept cel mai bun tânăr sportiv de pe continent la sporturile olimpice de vară, la Adunarea Generală a Comitetelor Olimpice Europene de la Samorin, Slovacia. Voturile au aparținut celor 50 de comitete olimpice naţionale de pe continent, iar David Popovici a fost susţinut de preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv din Europa

David Popovici face parte din echipa CS Dinamo și a câştigat confruntarea cu alţi patru sportivi, care s-au clasat astfel în urma sa: Sky Brown din Marea Britanie, la skateboarding, Adriana Cerezo Iglesias din Spania, la taekwondo, Viktoria Listunova din Rusia, la gimnastică artistică, şi Adriana Vilagos din Serbia, la atletism.

David Popovici a obținut anul acesta medalia de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt și alte trei medalii la Campionatele Europene de juniori. Tânărul a reușit să bată două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 metri liber și s-a plasat pe locul patru în proba de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citeste si: Preliminarii CM 2022 Qatar: România- Islanda 0-0 Tricolorii cad pe locul 3 în grupă! Care e singura șansă să mai ajungă la baraj

Titlul de „Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021 i-a adus lui David și un premiu care valoarează 15.000 de euro.

BREAKING David Popovici se retrage din finala de 400 m liber, de la C.E de la Roma. Motivul invocat de antrenorul său, Adrian Rădulescu

Citeste si: Preliminarii CM 2022 Qatar: România- Islanda 0-0 Tricolorii cad pe locul 3 în grupă! Care e singura șansă să mai ajungă la baraj

Al doilea loc a valorat 8.000

de euro, iar al treilea 5.000 de euro. Ceilalţi doi sportivi aleși au primit câte 3.000 de euro.

Premiul a fost făcut în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, care s-a stins din viață într-un tragic accident aviatic în 2010. Acest premiu se acordă an de an pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă.

 

Taguri:

Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies