Ce își propune, de fapt, cu adevărat David Popovici. Proaspătul campion mondial a vorbit el însuși despre obiectivul suprem

Author: Andrei Ionescu
David Popovici, campion mondial la 17 ani
Sursa: Facebook David Popovici

David Popovici a dezvăluit care este obiectivul său principal în natație. Românul a devenit campion mondial la doar 17 ani, dar nu se mulțumește cu atât.

David Popovici a dezvăluit că vrea să ajungă să bată recorduri mondiale și la seniori, după ce a doborât mai multe recorduri mondiale de juniori.

Chiar în finala de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial, câștigată de român, David Popovici și-a doborât propriul record mondial de la juniori. Românul mai este junior câteva luni.

"Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau absolute, nu adevărate.

Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri. O să avem momentele noastre bune, așa cum vor fi și altele mai rele. E un sport și astfel de lucruri se întâmplă. Sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.

Mii de mesaje am primit, nu am cum să mă uit la toate, am răspuns familiei, rudelor, însă nu aș avea cum să le răspund tuturor, nici nu ar fi bine.

Am văzut valul pe care l-am creat, mă bucur că în această seară s-a mobilizat lumea și s-a difuzat și la noi în țară, a putut să mă vadă și publicul mai larg.

Pe internet fanii mai înrăiți știau unde să caute, la televizor e mai bine. E un sport care merită mai multă atenție.

Până mâine vreau să mă odihnesc bine, să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care e pozitivă, dar și în cantitate prea mare poate strica.

Iar mâine e o nouă zi", a declarat Popovici, citat de  Sport.ro.

Citeste si: Prima reacție a lui David Popovici după ce a devenit campion mondial la seniori! Ce urmează pentru înotătorul român

David Popovici, campion mondial la înot la doar 17 ani!

David Popovici a devenit campion mondial  în proba de 200 de metri liber.

Popovici a încheiat finala de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta cu timpul 1:43.21, un nou record mondial la juniori. Precedentul record mondial îi aparținea chiar lui Popovici, 1:44.40, timp obținut în calificarea pentru finala de la Campionatul Mondial. 

David Popovici  este al treilea campion mondial la înot din istoria României, după Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

BREAKING David Popovici se retrage din finala de 400 m liber, de la C.E de la Roma. Motivul invocat de antrenorul său, Adrian Rădulescu

Timpul obținut de Popovici în finala de la 200 liber este al patrulea din istorie. Timpul său a fost depăşit în istorie doar de Paul Bidermann (Germania) – 1:42.00, Michael Phelps – 1:42.96 şi Yannick Agnel (Franţa) – 1:43.14. Din 2012, niciun alt înotător nu a mai coborât sub timpul de 1:44.00. 

"M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc! — simţindu-se mândru la Duna Aréna", a postat David Popovici pe contul său de Facebook după ce a devenit campion mondial.

Citeste si: David Popovici, mare favorit să câștige și proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial. Ce spune românul despre absența principalului contracandidat, Caeleb Dressel

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies