Părintele Visarion Alexa și-a recunoscut toate faptele. Ce măsuri au fost luate împotriva acestuia

,
Părintele Visarion Alexa și-a recunoscut toate faptele măsurile luate împotriva acestuia

Părintele Visarion Alexa și-a recunoscut toate faptele. Ce măsuri au fost luate împotriva acestuia

[Sursa foto: Facebook Visarion Alexa]

Visarion Alexa, preotul care a agresat sexual o femeie, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.


In articol:

Visarion Alexa, preotul care a agresat sexual o femeie, a rămas fără funcția de paroh și trebuie să informeze mereu Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor: „a recunoscut fapta incriminată, refuzând să ofere însă detalii amănunțite”, relatează RTV.

Visarion Alexa a recunoscut totul. Ce pedeapsă va primi preotul

Visarion Alexa a recunoscut totul. Ce pedeapsă va primi preotul

Visarion Alexa a recunoscut totul. Ce pedeapsă va primi preotul

[Sursa foto: Facebook Visarion Alexa]

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut în aceste zile preotului Visarion Alexa o declarație personală legată de faptele pe care le-a comis, arată purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a declarat Vasile Bănescu.

Citeste si: Preotul Visarion Alexa a recunoscut acuzațiile care îi sunt aduse, în fața comisei de disciplină a Bisericii Ortodoxe Române

Măsurile luate de Arhiepiscopie sunt următoarele:

  • suspendarea de la slujire
  • retragerea funcției de paroh
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

„Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu

faptele dovedite din punct de vedere judiciar. Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui. Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, se arată în declarația lui Vasile Bănescu.

Visarion Alexa, plasat sub control judiciar după ce a agresat sexual o femeie la spovedanie

Poliţiştii din București au primit o plângere de la o femeie care a declarat că Visarion Alexa, în vârstă de 46 de ani, a agresat-o sexual. Visarion Alexa a fost reținut timp de 24 de ore, după care instanța a hotărât punerea acestuia sub controlul judiciar.

Citeste si: Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, este așteptat la secția de Poliție pentru control judiciar. Noi detalii ale anchetei

 Arhiepiscopia a afirmat că luni va începe ancheta în acest caz și a declarat, de asemenea, că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a confirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia pe care a agresat-o sexual.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este femeia care susține că a fost agresată sexual de preotul Visarion Alexa. Acesta slujea în cartierul Militari

Convorbire telefonică: Emmanuel Macron i-a promis lui Volodimir Zelenski noi sancţiuni împotriva Rusiei

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Întorsătură neașteptată în cazul lui Visarion Alexa. Nu este prima dată când preotul o agresează pe femeia în vârstă de 37 de ani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies