Pachete cu alimente 2023: Creșterea plafonului de venit. Pachete cu 25 de kilograme de alimente pentru mai mulți români în 2023

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 25 ian 2023, 08:40

Creșterea plafonului de venit la 2000 de lei în 2023

Sursa: mfe.gov.ro

Pachete cu alimente pentru mai mulți români în 2023. Guvernul analizează creșterea plafonului de venit la 2000 de lei.

Pachete cu alimente 2023. Pachetele alimentare livrate de MIPE prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate ar putea ajunge la mai mulți români în 2023.

Guvernul analizează creșterea plafonului de venit la 2000 de lei. 

Citește și: Vouchere Sociale 2023: Când intră pe card banii pentru prima tranșă

Pachete cu alimente 2023. Creșterea plafonului de venit la 2000 de lei 

Guvernul analizează creșterea plafonului de venit pentru românii care vor putea beneficia de pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană în 2023.

Anunțul a fost făcut de ministrul Marcel Boloș, care a declarat că se urmărește majorarea pragului la 2.000 de lei, în prima etapă, iar ulterior la 3.000 de lei.

„Am încercat ca, în funcţie de plafonul de venit, să vedem cum se derulează mecanismul, să stabilim într-o primă etapă 2.000 de lei, dar probabil că după ce vom mai vedea cum se derulează mecanismul este posibil, dacă va aproba coaliţia şi se vor mai purta discuţii în acest sens, ca acest plafon de venit să se actualizeze.

Analizăm în mod serios ca plafonul de venit să îl actualizăm. Avem un scenariu care merge până în 3.000 de lei. Aş vrea mecanismul să îl vedem la prima tranşă. Am discutat cu Comisia Europeană, în mecanismul de derulare şi implementare ei intervin doar dacă prevederile regulamentului Comisiei Europene sunt puse în discuţie. Este în momentul de faţă o decizie a Guvernului”, a transmis ministrul Marcel Boloș, potrivit infofinanciar.ro

Citește și: Carduri energie 2023: Când intră banii pentru prima tranșă? Ajutor de la stat de 1400 de lei pentru plata facturilor

Cine beneficiază de pachete cu alimente 2023 

 

- Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;

- Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

- Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. 

Ce conțin pachetele cu alimente 

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România:

 

Ce pensionari vor putea să iasă mai repede la pensie. Președintele României a promulgat, deja, legea
 • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
 • mălai (4 pungi de 1 kg);
 • paste făinoase (2 pungi de 400 g);
 • ulei (4 sticle de 1 l);
 • zahăr (2 pungi de 1 kg);
 • orez (4 pungi de 1 kg);
 • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
 • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
 • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
 • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
 • gem de fructe (1 borcan de 360 g);
 • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g). 

Sursă: infofinanciar.ro; mfe.gov.ro 

 

 

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies