Vouchere Sociale 2023: Când intră pe card banii pentru prima tranșă

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 17 ian 2023, 09:07

Când intră pe card banii pentru prima tranșă

Sursa: MIPE

Vouchere Sociale 2023. Guvernul a anunțat când intră pe card banii pentru prima tranșă.

Voucherele Sociale 2023  destinate cumpărării de alimente sau hrană caldă vor fi acordate românilor din categoriile vulnerabile pe toată durata anului 2023 în șase tranșe a câte 250 de lei fiecare.

Când intră pe card banii pentru prima tranșă și care sunt lunile în care vor fi distribuite și celelalte tranșe de bani. 

Citește și: Carduri energie 2023: Când intră banii pentru prima tranșă? Ajutor de la stat pentru plata facturilor la energie 2023

Vouchere Sociale 2023. Când intră pe card prima tranșă de bani 

Voucherele Sociale 2023 vor fi alimentate cu suma de 250 de lei la fiecare două luni.

Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni”,  au anunțat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Banii pentru prima tranșă a voucherelor sociale 2023 destinate achiziției de alimente și mese calde intră pe card cu întârziere.

Astfel, abia în luna martie cardurile beneficiarilor vor fi încărcate cu suma de 250 de lei, potrivit autorităților.

Următoarele tranșe vor fi distribuite în lunile: mai, iulie, septembrie și decembrie 2023 și sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate. 

Citește și: Cine beneficiază de a 13-a pensie în 2023. Câți bani în plus și ce ajutoare financiare se acordă pensionarilor?

  Cine primește vouchere sociale 2023 

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare tabili sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare tabili sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Vești bune pentru români! O categorie de cetățeni va primi 500 de lei pe 23 decembrie. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia de bani

e) Familiile care au tability dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

 

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies