Păcănelele, interzise în localitățile mici din România! Legea a fost, deja, promulgată de Klaus Iohannis. „Este o primă victorie împotriva acestei industrii”

Author: Diana Ghita
Actualizat: 17 apr 2024, 20:20

Ce prevede legea prin care sunt interzise păcănelele

Sursa: Pexels.com

Conform actului normativ promulgat de Klaus Iohannis, sălile de jocuri de noroc din localitățile mici nu mai au voie să dețină păcănele. Prin această inițiativă se dorește eliminarea unui obicei nociv al multor cetățeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri legea privind interzicerea jocurilor de noroc de tip „slot machine” în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori, o mișcare ce vine în încercarea de a reglementa și a impune taxe mai mari pentru licențele de organizare și exploatare a acestor jocuri.

Ce prevede legea promulgată de Klaus Iohannis

Noua lege impune, de asemenea, interzicerea băuturilor alcoolice în locaţii și cere companiilor să aibă sediul social în România, precum și majorarea garanțiilor depuse de acestea.

După ce Camera Deputaţilpr a adoptat legea, Președintele Interimar Alfred Simonis a spus, în plen, că actul normativ reprezintă „un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”.

Legea stipulează că doar societățile înmatriculate în România sau persoanele juridice înregistrate în Uniunea Europeană sau în alte state cu sedii permanente în România pot primi licențe pentru jocurile de noroc.

Citește și: Jocuri inovatoare de Cazino Online: Ce aduc noile lansări din lumea iGaming-ului virtual?

„Spaţiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativteritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numarului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus”,

se arată în actul normativ.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce alte lucruri se interzic în industria jocurilor de noroc

Pentru protejarea jucătorilor și a persoanelor aflate în situaţii de risc, actul normativ impune o interdicție asupra comercializării băuturilor alcoolice în sălile de jocuri de noroc și instituie o interdicţie de participare la jocuri de noroc pentru membrii Comitetului de Supraveghere din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

În ceea ce privește prevenirea adicției de jocuri de noroc, ONJN va gestiona o bază de date în care vor fi incluse persoanele autoexcluse și indezirabile, la nivel naţional. O altă prevedere importantă a noii legi este legată de activitățile de jocuri de noroc care fac obiectul exploatării în comun, precum și interdicția de a presta, direct sau indirect, activități conexe jocurilor de noroc către entități care nu dețin licență clasa 1 emisă de ONJN.

Citește și: Klaus Iohannis intră în cursa pentru șefia NATO! Președintele vrea să ocupe funcția de secretar general: „Îmi asum această candidatură”

În ceea ce privește publicitatea, legea interzice transmiterea de mesaje electronice nesolicitate care conțin informații despre jocurile de noroc, precum și reclamele exterioare pentru jocuri de noroc care depășesc dimensiunea de 35 mp/panou/material publicitar.

De asemenea, se instituie obligativitatea creării și menținerii la zi de către ONJN a unui registru public online cu informații despre operatorii licențiați/autorizați și despre spațiile comerciale în care operează jocuri de

noroc.

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.