OMS susţine că varianta Omicron este periculoasă. Tedros Adhanom Ghebreyesus: "Mai multă răspândire înseamnă mai multe decese"

,
 Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

[Sursa foto: Facebook Tedros Adhanom Ghebreyesus]

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că varianta Omicron este foarte periculoasă. Directorul OMS a declarat că aceasta se răspândește accelerat în întreaga lume.


In articol:

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că varianta Omicron a COVID-19 este periculoasă, în special pentru cei care nu s-auimunizat împotriva virusului.

 Tedros Adhanom Ghebreyesus

Tedros Adhanom Ghebreyesus

[Sursa foto: Facebook Tedros Adhanom Ghebreyesus]

Citeste si: Prima țară care va scăpa de Covid-19. Sute de mii de români se vor bucura

OMS susţine că varianta Omicron este periculoasă

OMS susține că varianta Omicron, care se răspândeşte foarte repede de la începutul pandemiei de COVID-19, ''rămâne un virus periculos''

„În timp ce Omicron provoacă o boală mai puţin severă decât Delta, ea rămâne periculoasă, în special pentru cei nevaccinaţi”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă. 

El a continuat: „Nu trebuie să permitem acestui virus să circule sau să fluturăm steagul alb, mai ales când atât de mulţi oameni din jur rămân nevaccinaţi. În Africa, peste 85% din populaţie nu a primit nici măcar o doză de vaccin. Nu putem pune capăt fazei acute a pandemiei decât dacă nu reducem acest decalaj”. 

Citeste si: Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că şi-a dorit ca fiecare ţară să aibă 10% din populaţie vaccinată până la sfârşitul lui septembrie 2021, 40% până la sfârşitul lui decembrie şi 70% până la mijlocul anului 2022. Însă potrivit declaraţiei sale, 90 de ţări încă nu au atins rata de 40% vaccinare, iar 36 dintre ele sunt încă sub 10%.

„Cei mai mulţi” dintre cei internaţi în întreaga lume au fost nevaccinaţi. Şi, în timp ce vaccinurile rămân foarte eficiente în prevenirea decesului şi a bolii severe de COVID-19, ele nu previn pe deplin transmiterea şi, prin urmare, riscul apariţiei unei variante mai mortale este real.

Mai multă răspândire înseamnă mai multe spitalizări, mai multe decese, mai mulţi oameni fără serviciu- inclusiv profesori şi personal medical- şi risc mai mare ca o altă variantă să apară, care este chiar mai transmisibilă şi mai mortală decât Omicron”, a declarat directorul OMS.  

În legătură cu faptul că numărul de decese a fost stabilizat la 50.000 pe săptămână, Tedros a spus: „A învăţa să trăim cu virusul nu înseamnă că putem, sau că ar trebui să acceptăm acest număr de decese”. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Ce simptome experimentează noaptea pacienții infectați cu varianta Omicron a virusului COVID-19

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația făcută de miniștrii Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies