Oficial! USR PLUS a făcut propunerea pentru noul ministru al Sănătății. Cine este Ioana Mihăilă, cea care va ocupa funcția de ministru

,
Ioana Mihaila, propusă pentru functia de ministru al Sănătății
Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătății[Sursa foto: Facebook]

Alianța USR PLUS a propus-o oficial de Ioana Mihăilă pentru funcția de ministru ală Sănătății. Aceasta este actualul secretar de stat în ministerul Sănătății.


In articol:

După lungi discuții și tratative, USR PLUS a făcut oficial propunerea pentru noul ministru ală Sănătății. Aceștea au propus-o pe Ioana Mihailă, actualul secretar de stat în ministerul Sănătății, pentru funcția de conducere.

Cine este Ioana Mihăilă viitorul ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă este actualul secretar de stat în Ministerul Sănătății, de profesie este medic endocrinolog, deține împreună cu soțul său o clinică privată. Ioana a candidat la Primăria Oradea și, potrivit declarațiilor ei, s-a înscris în PLUS din prima zi de existență a partidului.

Ioana Mihaila, propusă pentru functia de ministru al Sănătății
Ioana Mihăilă este actualul secretar de stat în Sănătate[Sursa foto: Facebook]

În trecut, a fost membră PNL vreme de cinci ani, din 2013 până în 2018.

Secretarul de stat deține mai multe terenuri și case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi și a acordat un împrumut de 20.000 de lei partidului USR în campania electorală, potrivit News.ro.

Ce studii are Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății

Conform CV-ului prezentat la candidatura pentru Primăria Oradea, Iona Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca, iar în 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca. 

Ioana Mihaila, propusă pentru functia de ministru al Sănătății
Ioana Mihăilă face parte din PLUS[Sursa foto: Facebook]

Din 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, iar din 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena, în perioada 2018 – 2019 a fost coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS – Clinica Medena.

”M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opţiuni: fie plecăm din ţară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem şi contribuim la schimbare.

Am ales cea de-a doua variantă şi am aderat la organizaţia ”Platforma România 100”, iar apoi la Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS)”, afirma Mihăilă anul trecut, înaintea alegerilor locale.

Citeste si: Coaliția de guvernare a ajuns la un acord! Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”

Ioana Mihăilă deține o clinică privată împreună cu soțul ei

Ioana Mihăilă și soțul ei dețin o clinică privată, care s-a dezvoltat extrem de rapid.

”În 2011 am înfiinţat împreună cu soţul meu o clinică medicală care s-a dezvoltat constant, atât ca număr de angajaţi, cât şi ca adresabilitate. Pentru că administrarea unei afaceri era pentru noi un domeniu complet necunoscut, am învăţat noţiuni de economie, am participat la workshop-uri de antreprenoriat şi la cursuri de elaborarea de proiecte, comunicare şi marketing.”,

a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihaila, propusă pentru functia de ministru al Sănătății
Ioana Mihăilă, detine o clinica privata[Sursa foto: Facebook]

 Ce bunuri deține secretarul de stat

Ioana Mihăilă și soțul ei dețin împreună două terenuri intravilane în Oradea, obținute prin contract de vânzare-cumpărare, iar un alt teren, de peste 500 metri pătrați, este obținut prin donație. De asemenea, mai deține trei case în Oradea și mai deține și o cotă parte dintr-un apartament din Cluj Napoca, precum și un spațiu comercial de 437 de metri pătraţi obţinut în 2015 prin donaţie, în Oradea.
Ea are un autoturism RenaulT Clio și depozite la bănci care totalizează peste 400.000 de lei. 

Soţul său, Marius Mihăilă, a acordat un împrumut de peste 330.000 de lei firmei Osteoprotect SRL, iar Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 65.000 de lei firmei Dermalite SRL.

Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Ea a câştigat 14.400 de lei anul trecut ca endocrinolog la Dermalite SRL, de la care a încasat şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a obţinut 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a încasat şi dividende.

Citeste si: Vlad Voiculescu rupe tăcerea! Fostul ministru al Sănătății a dezvăluit că există o diferență incredibilă între ”numărul real de morți și cel raportat”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coaliția de guvernare a ajuns la un acord! Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”

BREAKING Lovitură dură pentru Ludovic Orban: Ciprian Ciucu, noul președinte PNL București

Advăruri nespuse despre Ana Porgras. Cum și-a înșelat aceasta antrenorii? La fel a făcut și cu Zanni. Detalii neștiute până acum (EXCLUSIV)

Negocieri fără rezultat după prima ședință a coaliției de guvernare! Florin Cîțu pune presiune asupra USR PLUS pentru a numi un ministru al Sănătății

Anunț important pentru toți românii! Vor primi mai mulți bani de la stat. Cine sunt cei care vor beneficia de acești bani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies