Coaliția de guvernare a ajuns la un acord! Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”

,
Coalitia de guvernare a ajuns la un acord
Coaliția de guvernare a ajuns la un acord comun

Coaliția de guvernare a ajuns la un acord comun după o ședință de mai bine de cinci ore. Liderii partidelor au susținut marți seară o conferință de presă în care au anunțat că au ajuns la un numitor comun.


In articol:

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au reunit ieri pentru noi discuții în vederea stabilirii unui acord comun în coaliția de guvernare. După o ședință de mai bine de cinci ore, liderii celor trei partide au ajuns la un acord.

Ludovic Orban a anunțat acordul în coaliție 

Ludovic Orban a anunțat că cele trei partide politice din coaliția de guvernare au adoptat o completare a acordului prin care funcționează coaliția.

Coalitia de guvernare a ajuns la un acord
Ludovic Ordan a anunțat acordul stabilit in coalitia de guvernare[Sursa foto: Facebook]

”Dupa doua zile de discutii serioase am semnat un acord de coalitie cu o completare care sa aduca proceduri si puncte de vedere care sa creasca increderea in parteneri si sa creasca performanta de guvernare. Partidele din coalitie sunt constiente ca trebuie sa urmarim atingerea obiectivelor programului de guvernare. Cei care au pariat pe faptul ca nu ne vom intelege si-au facut iluzii. Suntem o coalitie bazata pe respect reciproc.”, a spus Ludovic Orban.

Liderul USR PLUS, Dan Barna a declarat în cadrul conferinței de presă de marți seară că, după două zile de tratative și discuții s-a ajuns, în sfârșit, la un acord și crede că România va putea fi scoasă din pandemie.

”Am reglat aspecte legate de functionarea coalitiei si de cateva prioritati pe care le vom sustine in perioada urmatoare pentru ca romanii sa vada ca acest guvern are resursele necesare sa scoata romania din aceasta pandemie. Campania de vaccinare ramane principala prioritate, vaccinati-va, convingeti-va membrii familiilor si prietenii sa se vaccineze.”, a declarat şi Dan Barna, preşedintele USR.

Coalitia de guvernare a ajuns la un acord
Dan Barna este de părere ca Romania va iesi din pandemie[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț despre restricții: „Ce aveam noi până la momentul ăsta...” Ce urmează în România în luna aprilie?

PNL, USR PLUS și UDMR au ajuns la un acord comun

Cele trei partide politice au convenit marți seară asupra unui act adițional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție și că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și a premierului, potrivit News.ro

Totodată, conform unei variante de lucru a documentului discutat de coaliție, premierul și membrii Guvernului își asumă să nu adopte poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală şi a mebrilor guvernului. 

”Comunicarea publică se va face în spirit de susţinere reciprocă şi solidaritate”, se arată în document.

Prim-ministrul nu va putea trimite preşedintelui cererea de revocare a unui membru al Guvernului decât după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus şi pe baza argumentelor cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier, este o altă prevedere din varianta de lucru a documentului discutat în coaliţie.

Citeste si: Ludovic Orban, urmatorul presedinte al Romaniei? Fostul premier, declaratii incendiare la "40 de intrebari cu Denise Rifai"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Premierul Florin Cîțu, anunț despre restricții: „Ce aveam noi până la momentul ăsta...” Ce urmează în România în luna aprilie?

Scenarii în care Putin ar muri în timpul mandatului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ludovic Orban, acuzat ca ar fi dat mita! Fostul premier al Romaniei, adevarul despre accidentul rutier pe care l-a provocat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies