Negocieri fără rezultat după prima ședință a coaliției de guvernare! Florin Cîțu pune presiune asupra USR PLUS pentru a numi un ministru al Sănătății

,
Negocieri fără rezultat pentru numirea noului ministru al Sănătății
Premierul pune presiune asupra USR PLUS pentru a numi un ministru al Sănătății[Sursa foto: Facebook]

Premierul Florin Cîțu a făcut primele declarații după negocierile care au avut loc în coaliția de guvernare, la doar o săptămână după demiterea lui Vlad Voiculescu, din funcția de ministru al Sănătății.


In articol:

Negocieri fără rezultat în cadrul coaliției de guvernare, premierul pune presiune asupra USR PLUS pentru a numi un ministru al Sănătății.

Florin Cîțu, declarații după prima ședință a coaliției de guvernare

În urma negocierilor care au avut loc în prima ședință a coaliției de guvernare, Florin Cîțu a declarat că portofoliul de la Ministerul Sănătății rămâne la USR PLUS.

Negocieri fără rezultat pentru numirea noului ministru al Sănătății
Florin Cîtu a declarat ca portofoliul Ministerului Sănătății rămane la USR PLUS[Sursa foto: Facebook]

”Discutăm, toate partidele şi-au pus proiectele pe masă, prin discuţii am rezolvat şi până acum. PArtidele şi-au spus opinia. E nevoie ca România să fie guvernată, cea mai bună soluţie pentru România e această coaliţie. Portofoliul este al USR PLUS. Sper să se rezolve cât mai repede. Ministerul Sănătăţii e în vârful luptei cu pandemia, iar acastă problemă trebuie rezolvată cât mai repede.  Am zis că îi voi evolua pe miniştrii în funcţie de ceea ce fac.”, a spus Cîţu.

Citeste si: Veste bună pentru români! Restaurantele din țară, deschise indiferent de rata de incidență. Care este singura condiție?

Ce se întâmplă cu cazul morților COVID de care Vlad Voiculescu a amintit la demiterea sa

Premierul a declarat că va exista un grup de lucru care se va ocupa de această situație, pentru a vedea care sunt rezultatele reale. Florin Cîțu este de părere că diferența nu este așa mare cum a susținut Vlad Voiculescu.

Negocieri fără rezultat pentru numirea noului ministru al Sănătății
Florin Cîțu, despre numărul real de morti COVID[Sursa foto: Facebook]

  Din ce am înţeles, platforma STS, e platforma în care nu se mai modifică nimic.

Nu avem nicio dovadă că acest lucru s-a întâmplat în România. Aceste declaraţii trebuie să fie foarte bine gândite când se fac în spaţiul public, pentru că pot crea panică. Nu aş fi ştiut de acest subiect dacă nu s-ar fi aruncat aşa, în spaţiul public, care acum pare ca un fals în acte. Investigăm tot. Când avem o concluzie, venim cu ea şi o prezentăm public. Poate să fie şi o greşeală, fără o analiză nu are sens să discutăm.”,
a explicat premierul Cîţu.

Florin Cîțu a mai declarat că această decizie a demiterii ministrului Sănătății nu a fost luată peste noapte, miniștrii sunt evaluați, iar scopul principal este buna guvernare. Acesta a mai precizat că nu intră în jocurile USR PLUS.

”Am vorbit cu Barna şi am spus că e o problemă pentru Guvern în ceea ce vorbeşte performanţa lui. Eu şi Orban spuneam că Voiculescu prezintă o vulnerabilitate.

Deja era o decizie a Biroului Permanent USR PLUS care spunea că îl susţin orice ar fi pe Vlad Voiculescu. Am încheiat discuţia în sensul în care au înţeles. Eu ca premier am şi responsabilităţi. Miercuri, atunci, am luat o decizie, având în vedere mai multe probleme. Am un drept constituţional, dar sunt dispus la discuţii să îmbunătăţim ce trebuie. Eu spun că sunt ok cu orice, a avea discuii, protocoale, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Nu avem cum să negociem constituţia. Nimeni nu poate spune în România că putem negocia constituţia.”, susţine şeful Guvernului.

Citeste si: Vlad Voiculescu rupe tăcerea! Fostul ministru al Sănătății a dezvăluit că există o diferență incredibilă între ”numărul real de morți și cel raportat”

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare

Premierul a declarat că această campanie de vaccinare ne ajută pe toți. Toată lumea își dorește o campanie de succes. Florin Cîțu a mai precizat că nu înțelege comentariile care pune sub semnul întrebării această campanie.

”Tot ce spune Voiculescu acum îi ajută e PSD, pe cei care neagă beneficiile campaniei de guvernare, de aceea nu înţeleg aceste comentarii de la un membru din partidul care e la guvernare. Astfel de comentarii distrug încrederea oamenilor în sistemul de Sănătate. Viitorul ministru va avea toată susţinerea mea. Preisunea pe sistemul de sănătate e foarte mare. Pentru mine, ca premier, e foarte important să avem o coaliţie care funcionează şi să ieşim cât mai bine şi cât mai repede din această perioadă. E important să începem să revenim la normalitate.”, a mai spus Florin Cîțu.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Veste bună pentru români! Restaurantele din țară, deschise indiferent de rata de incidență. Care este singura condiție?

Mesaj RO-Alert - COD PORTOCALIU de furtună în București, în timpul meciului de pe Arena Națională

Alex Velea, probleme mari cu legea. Fulgy l-a dat pe mâna polițiștilor. Câți ani de închisoare riscă

Vlad Voiculescu a fost amenințat cu moartea! Cine i-a pus gând rău fostului Ministru al Sănătății

Anunțul momentului despre ridicarea restricțiilor! Când va reveni România la normalitate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies