OFICIAL! S-a impus carantina în România. Raed Arafat a semnat ordinul. De când intră în vigoare

,
OFICIAL! S-a impus carantina în România. Raed Arafat a semnat ordinul. De când intră în vigoare
Carantina în România[Sursa foto: Facebook]

Este oficial. Primele localități care au intrat în carantină. Raed Arafat a semnat ordinul de instituire a carantinei în mai multe zone din România. Unde s-au impus noile măsuri?


In articol:

Șeful DSU, Raed Arafat, a semnat vineri seară ordinul de carantinare pentru mai multe zone din România, motivul fiind dat de amploarea și consecințele grave ale numărului mare de infectări cu coronavirus.

OFICIAL. S-a impus carantina în România

Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare pentru mai multe regiuni din țara noastră, după o pauză de câteva luni în care situația epidemiologică din România s-a redresat, iar lucrurile au mers spre mai bine.

Șeful DSU a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț, după cum informează Instituția Prefectului Satu Mare.

OFICIAL! S-a impus carantina în România. Raed Arafat a semnat ordinul. De când intră în vigoare
Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare[Sursa foto: Facebook]

Măsura de carantinare zonală a intra în vigoare cu data de 12.09.2021 de la ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021, ora 23:59.

Citeste si: Este oficial! Circulație interzisă după ora 20:00 și magazine închise la ora 18:00. Orașul în care rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás, solicită responsabilitate din partea cetățenilor din zona carantinată și acțiuni de informare și prevenție, precum și măsuri eficente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare desfășurate efectiv de Minsiterul Afacerilor Interne pe o perioadă de 14 zile.

Secretarul de stat a confirmat vineri se,ară că a semnat ordinul de carantinare a unor localități, după relxarările din ultimele luni.

Carantina in Romania
De cand intra in vigoare[Sursa foto: Facebook]

”Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi, am semnat Ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care a depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă, dar sunt

câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici careau depăşit şase la mie şi au obţinut un punctaj mare de punctajul INSP şi CJSU, astăzi, cu avizul INSP, la propunerea DSP au propus carantinarea care va intra de mâine în localităţile respective”, a declarat Arafat.

În aceste momente, situația epidemiologică din România a luat o întorsătură dramatică, potrivit bilanțului zilnic al cazurilor de coronavirus, ieri au fost confirmate aproape 2.500

de cazuri noi, ceea ce înseamnă că numărul infectărilor a crescut semnificativ de când s-a anunțat intrarea în valul patru al pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Revin RESTRICȚIILE dure! Magazine închise și circulație interzisă noaptea. UNDE se aplică măsurile anti-COVID-19

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Bulgaria a intrat în zona roșie

Liberalii joacă în forță. Cer USR supunere necondiționată. O eventuală reprimire în Guvern abia în 2022: Negociem doar o susținere a unui guvern minoritar

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

ATENȚIONARE de călătorie pentru turiştii care vizitează Grecia! Anunțul făcut de MAE!

Revin RESTRICȚIILE dure! Magazine închise și circulație interzisă noaptea. UNDE se aplică măsurile anti-COVID-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies