Octavian Jurma, avertisment pentru români: „Marţi e posibil să depăşim 30.000 de cazuri pe zi”

,

Octavian Jurma anticipează depășirea pragului de 30.000 de cazuri pe zi. Iată declarația cercetătorului.


In articol:

Octavian Jurma susţine că pariul cu pandemia în şcoli a fost pierdut de guvern a doua oară, dar poate avem noroc cu adulţii. Cercetătorul mai face o previziune sumbră legată de internările adulților și a copiilor 

Citeste si: Cum se manifestă Omicron la copii. Simptomul care apare în cazul celor mici și care îi induce în eroare pe medici: „Nu au venit cu boală respiratorie”

Octavian Jurma, avertisment pentru români

Octavian Jurma spune că joi, când au fost înregistrate 19.105 cazuri noi de Covid, a fost depăşit recordul absolut de cazuri noi pe zi atins în valul 4-Delta pe data de 19 octombrie 2021, cu 18.863 cazuri noi.

Citeste si: 21 ianuarie 2022, bilanț coronavirus România. Vineri, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut din nou

„Mă aşteptam să depăşim săptămâna aceasta recordul valului 4-Delta şi să trecem şi pragul de 20.000 de cazuri noi cel târziu sâmbătă, pentru că în această săptămână urma să fie vizibil impactul deschiderii şcolilor care a amplificat impactul petrecerilor de revelion. Este însă şocant faptul că rata de pozitivare a depăşit în mijlocul săptămânii rata de pozitivare de luni! Aceasta creştere imensă în timpul săptămânii are aşadar loc pe fondul scăderii numărului de teste. Astfel, în ciuda retoricii oficiale, numărul de teste scade uşor în timpul săptămânii după vârful raportat marţi. Azi acest trend a fost respectat şi avem cu 9.000 de teste mai puţin decât marţi când s-au înregistrat însă 16.760 de cazuri noi. Numărul de teste de azi este de altfel mai mic decât numărul maxim de 81.054 teste din valul 4-Delta, care a fost înregistrat tot în 19 octombrie în ziua cu numărul maxim de cazuri. În fine, faţă de joia trecută, avem 15.000 de teste în plus dar aproape 10.000

de cazuri în plus”, a scris medicul pe Facebook.

 

Cercetătorul susţine că autorităţile nu sunt îngrijorate şi anunţă liniştite că nu sunt destule cazuri în spitale ca să treacă şcolile din urban în online, deşi în judeţe ca Timiş jumătate din focare sunt în şcoli.

Octavian Jurma spune că recordul de joi înseamnă că debutul săptămânii viitoare ar putea avea loc la 15.000 de cazuri noi încă de luni, iar marţi e posibil să depăşim 30.000 de cazuri pe zi.

„Tot de săptămâna viitoare numărul de internări în rândul adulţilor va începe să se dubleze săptămânal la fel ca cel al copiilor şi vom depăşi 10.000 de pacienţi pe zi până duminica viitoare. Este prea devreme să calculăm relaţia dintre curba infectărilor şi cea a internărilor sau a deceselor în valul 5-Omicron. Valul 4-Delta a debutat mult mai lent şi am avut timp în luna august să calibrăm curbele şi să anticipăm ce urmează să se întample lunile următoare. Spre deosebire de alte ţări care s-au bazat pe prevenţie, certificat verde, testare şi vaccinare, România se bazează exclusiv pe noroc nu pe pregătire. Dacă rezultatele vor fi grozave va fi meritul politicienilor, daca va fi dezastru va fi vina poporului, a opoziţiei minuscule şi a Ghinionului.

Dacă, doar dacă avem noroc, numărul de internări la ATI în raport cu cel al internărilor va scădea sub 10% (cât este acum) şi nu vom avea şi 1,000 de pacienti la ATI Dacă, doar dacă avem noroc, procentul celor care mor zilnic va scădea sub 3% din numărul de cazuri confirmate cât este mortalitatea aparentă (CFR) în România, nu de alta dar la 30.000 de cazuri pe zi am putea vedea din nou 500 de decese pe zi şi dacă mortalitatea e cu 50% mai mică în Omicron. Dacă avem noroc, avem şi o veste bună. Vestea bună este că suntem la 2 maxim 3 săptămani distanţă de vârful valului 5. Să sperăm deci că Omicron este mai milostiv cu noi şi copiii noştri decât sunt autorităţile”, mai spune medicul.

Acesta susţine că masca FFP2 şi vaccinul sunt cea mai bună protecţie ca să traversăm valul 5 în siguranţă: „În această perioadă orice interacţiune fizică fără mască FFP2 este un risc major de infectare”.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 26 mai 2022. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Un nou report de peste 1,12 milioane de euro la Loto 6/49

Circ în coaliție: PSD Iași îl acuză pe Costel Alexe că duce CJ numai în scandaluri, de frica DNA

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Înălţarea Domnului 2022. Ce tradiții se respectă de Înălțarea Domnului anul acesta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies