O galerie de arta, plina ochi in centrul capitalei! Cum a fost posibil?

Editor: Bogdan Mihai Author: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:03

O galerie de pictura si sculptura, plina ochi de oameni pasionati. Nu la Paris sau in cine stie ce alta capitala europeana, ci la Bucuresti.

Exista, totusi, o explicatie pentru acest interes brusc fata de arta. Nu ne mai preocupa doar iesirile in oras la un restaurant bun sau la o distractie nocturna; si galeriile de arta au publicul lor fidel din toate domeniile: artisti, pictori, scriitori, critici de arta, oameni de televiziune, oameni de radio.

Galeria din centrul capitalei a marcat momentul cu o expozitie inedita de pictura si sculptura. De ce inedita? Pentru ca toti artistii sunt femei: "prin aceasta noua galerie, incercam  un suflu nou artei contemporane, in principal".O mare iubitoare de arta este si Anca Vlad, considerata una dintre cele mai puternice femei din Romania si o mare sustinatoare a culturii romanesti: "inca din timpul facultatii am avut sansa sa cunosc mari artisti. Eram o mare admiratoare a catorva pictori romani pe care eu ii numaram in galeriile din Hanul cu tei. Prima achizitie am facut-o din banii castigati ca ghid intr-una din vacante si sunt intr-o faza foarte abstracta".


Anca Vlad  marturiseste cu mana pe inima ca artistii romanii au o imaginatie debordanta: "Apreciez artistii romani pentru ca sunt deosebit de originali, e mult mai putin arta comerciala decat am vazut in alte mari capitale. Bucurestiul ar putea ajunge o capitala a artelor".

Nu stim cand va ajunge Bucurestiul capitala a artei, dar n-ar strica sa plecam urechea la sfatul pe care ni-l da Irina Margareta Nistor.
Arta ne poate duce spre sufletul unei femei: "e un suflet foarte colorat, e chiar multicolor, cred ca e, de fapt, un suflet multi-tasking pentru ca stim cu totii ca femeia trebuie sa faca multe lucruri si sa creeze, si sa picteze".
##VIDEO108551##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei