O catastrofă „Cernobîl” la centrala nucleară de la Cernavodă? Ce spun specialiștii

Un accident asemănător cu cel de la Cernobîl este imposibil în prezent, primul considerat fiind cel de natură tehnică: este vorba despre îmbunătățiri multiple pe o perioadă de 30 de ani, indiferent de tipul de reactor/ tehnologia utilizată.


In articol:

În ziua de azi, securitatea nucleară este prioritatea absolută, toate măsurile standardele la nivel internațional, misiunile de evaluare și planurile de investiții fiind direcționate către asigurarea și menținerea unui nivel înat de securitate nucleară, conform E-nergia.ro.

Serialul Cernobîl, realizat de HBO în co-producţie cu cei de la Sky a avut un succes enorm în toată lumea şi a readus în atenţia publicului riscurile centralelor nucleare şi dimensiunile celui mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii – Cernobîl 1986.

Cauzele accidentului de la Cernobîl sunt multiple:

o defecțiune de proiectare, cultura de securitate aproape inexistentă și eroare umană, care împreună au determinat o creștere necontrolată de putere de putere care a distrus zona activă a reactorului și a dus la contaminare radiocativă. Nu este posibil ca un astfel de accident să mai aibă loc, cu atât mai puțin la o centrală care utilizează o tehnologie robustă cum este CANDU, confirmată în mod repetat prin numeroase evaluări independente și care de-a lungul timpului nu a avut niciun fel de accident în operare.

Citeste si: Cine e cu adevarat Bogdan Mocanu de la Puterea Dragostei. Putina lume stie viata lui

Citeste si: Culita Sterp l-a dat de gol pe fratele lui. Cine l-a sedus pe Iancu de la Puterea Dragostei?

Citeste si: PUTEREA DRAGOSTEI - Cum arata acum Raluca, in costum de baie? Iubita lui Ricardo a slabit si e superbronzata

Diferentele dintre reactoarele CANDU si RBMK sunt uriașe. Apărarea în adâncime specifică reactoarelor CANDU înseamnă de fapt o abordare fundamentală a securității nucleare din perspectiva proiectului, construcției, operării. Această abordare limitează probabilitatea de apariție a unui accident și minimizează efectele asupra populației și mediului în cazul puțin probabil al unui accident.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal d

sursa: capital.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies