Carnea albă, la fel de nocivă ca cea roșie. Cercetatorii au publicat dovada

Carnea roșie și carnea albă sunt la fel de nocive din perspectiva colesterolului, susţine un studiu publicat marți în American Journal of Clinical Nutrition.


In articol:

Convingerea generală că este mai puțin dăunător inimii consumul de carne albă rămâne valabilă, dar acest lucru mai trebuie cercetat, spun oamenii de știință de la Universitățile California și din San Francisco.

Studiul a constatat că, atunci când vorbim de cantităţi ridicate, atât consumul de carne roșie, cât și consumul e carne albă de pui pot duce la o creștere semnificativă mai mare a colesterolului, comparativ cu creșterea produsă de consumul similar cantitativ de proteine vegetale.

Citeste si: ”Cea mai mare epidemie consemnată vreodată la animale”. Pesta porcină face ravagii și nimeni nu o poate opri

Citeste si: Ultimele zile de libertatea ale lui Dragnea în PSD: A trăit cu senzația că va fi achitat, liber

Citeste si: Bacalaureat 2019. Surpriza uriasa la sesiunea speciala. Ce anunta Ministerul Educatiei

Citeste si: TRĂDAREA anului! Acum s-au dat pe față! Gabriela Firea a făcut anunțul oficial - capital.ro

Efectul a fost observat indiferent de conţinutul de grăsimi saturate din alimentaţie.

Este binecunoscut faptul că grăsimile saturate măresc concentrația de LDL sau colesterol „rău” în sânge și dacă această substanță dăunătoare se acumulează în artere, rezultatul ar putea fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Grăsimile saturate, majoritatea provin din surse animale, includ untul, grăsimea din carne de vită și de la pielea de pasăre.

Consumul de carne roșie a devenit tot mai nepopular în ultimele decenii din cauza îngrijorărilor privind asocierea lui cu creșterea riscului de boli cardiovasculare. Recomandările guvernamentale internaţionale au încurajat consumul de pui carne de pui ca o alternativă mai sănătoasă la carnea roșie. Până acum însă nu a existat nicio evaluare comparativă a efectelor în urma consumul de carne roșie, carne albă și proteine din legume asupra colesterolului din sânge.

Proteinele care nu provin din carne, ci din legume, lactate sau leguminoase, au cele mai mari beneficii în scăderea colesterolului.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, dimensiunea particulelor de colesterol. S-a crezut că particulele mari de colesterol nu contribuie la apariția riscului de ateroscleroză (întărirea arterelor) mai mult decât particulele mici, dar cercetările recente sugerează că atât particulele mici de colesterol, cât și cele mari, sunt asociate cu apariția aterosclerozei.

Studiul nu a arătat diferențe semnificative între concentrațiile de particule LDL mari, medii și mici în sângele participanților, între consumul de carne roșie și cel de carne albă. Cu toate acestea, o dietă bogată în grăsimi saturate a fost asociată cu o concentrație mai mare de particule LDL mari, deși nu a fost observată nicio asociere în ceea ce privește particulele mici sau medii.

Vezi programul tv Kanal D

sursa: tabu.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies