Si tu sari peste micul dejun? Citește asta și te vei răzgândi

Obiceiul de a sări peste micul dejun este strâns corelat cu o creştere a riscului de deces asociat afecţiunilor cardiovasculare, conform unui studiu publicat luni în Journal of the American College of Cardiology.


In articol:

Cercetarea oamenilor de știință de la Universitatea Iowa din Statele Unite şi Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Wuhan din China arată că cei care nu iau micul dejun prezintă un risc mai mare cu 87% de deces asociat cu o boală cardiovasculară spre deosebire de cele care mănâncă în fiecare dimineaţă.

Pentru realizarea acestui studiu, s-au luat în considerare vârsta, sexul, rasa, statutul socio-economic, dieta, stilul de viață, indicele de masă corporală și starea generală de sănătate.

„Micul dejun este în mod tradițional considerat cea mai importantă masă a zile sau cel puțin una dintre cele mai importante, dar nu există prea multe date disponibile pentru a spune „da„ sau „nu„ acestei credințe. Studiul nostru subliniază beneficiile pe termen lung ale micului dejun pentru susţinerea sănătăţii cardiovasculare”, a spus Bao.dr. Wei Bao, profesor asistent la Universitatea Iowa și autor principal al studiului.

Oamenii de știință au identificat şi analizat date colectate între anii 1988 şi 1994 de la 6.550 de americani cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care au oferit răspunsuri în cadrul Sondajului Naţional privind Sănătatea şi Nutriţia.

Studiul de față este primul de acest tip care analizează impactul micului dejun asupra riscului de deces asociat bolilor cardiovasculare. Bolile cardiovasculare – în special infarctul și accidentul vascular cerebral – reprezintă principala cauză a decesului în lume, cu 15,2 milioane de decese în 2016, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Din păcate, spun cercetătorii, datele analizate de ei nu includ informații despre ce tipuri de alimente sau băuturi au fost consumate la micul dejun și dacă obiceiurile de consum la micul dejun au fost schimbate după 1994. Cel mai important, studiul a constatat doar o asociere între obiceiul de a sări peste micul dejun și riscul de deces prematur. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă acest obicei ar putea reduce într-adevăr speranța de viață și de ce există o astfel de asociere.

Citeste si: Carnea albă, la fel de nocivă ca cea roșie. Cercetatorii au publicat dovada

Citeste si: Ce ar fi vrut Bogdan Mocanu de ziua lui nu nu a putut obtine?

Citeste si: Înălțarea 2019. Rugaciunea care astazi face minuni. Totul despre ziua sfanta in care Hriotos s-a inaltat

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: tabu.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate