Numeroși angajați de la stat vor fi DAȚI AFARĂ! Ministrul Economiei a făcut anunțul!

,
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat că va elimina agențiile de stat. Numeroși bugetari își vor pierde locul de muncă.


In articol:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a argumentat decizia de a desființa agențiile de stat prin faptul că acelea sunt sinecuri politice.

„Sunt sute de astfel de cazuri, de agenții și de companii care există în România, despre care nu știe nimeni, care sunt pure sinecuri politice și care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid și alte lucruri asemenea și a da posturi importante unor oameni care

au fost influenți dintr-un motiv sau altul politic. Lucrul acesta este inacceptabil și nu se va întâmpla cât sunt eu aici. O să fac public totul și vom face exact ce am promis în campanie și ce am făcut în ultimii patru ani, o transparență totală cu toate aceste lucruri. Un stat sănătos nu are sute de agenții și sute de companii de stat, mai ales care sunt găuri negre și care sunt finanțate perpetuu din banii contribuabililor”, a declarat, la RFI, noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.

Năsui a precizat ce se va întâmpla cu angajații acelor agenții. „Acum depinde ce face compania sau agenția. Dacă sunt oameni care muncesc și care fac lucruri bune, pot să se integreze în alte structuri ale statului, unde e nevoie de ei, că în momentul acesta de exemplu e nevoie de oameni pe scheme de ajutor de stat. Dar să știți că oamenii care sunt acolo pe salariile exorbitante și oamenii care sunt în astfel de sinecuri nu se stresează prea mult cu munca, sunt acolo strict pentru a lua salariul și alt motiv

nu pare că au”, a subliniat el.

„Nu mă interesează, pot fi puși de USR, de PNL, de PSD, corupția și genul acesta de bătaie de joc la adresa banului public, nu mă interesează culoarea din spatele căreia se întâmplă. Bine, USR nu are cum să aibă, că suntem prima oară la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu mă interesează de la cine sunt.

Toate sursele de corupție și toate lucrurile pe care le voi găsi veți vedea că le voi rezolva și ca urmare a lor, probabil că aceste grupuri, pentru că nu vorbim despre oameni care nu sunt influenți politic, sunt oameni care au și trusturi media în spate, sunt oameni foarte cunoscuți unii dintre ei și niște rețele foarte puternice, veți vedea că voi fi atacat din motivul acesta, dar nu mă interesează, îmi voi face mandatul până la capăt și voi duce la bun sfârșit această misiune”, a mai punctat Claudiu Năsui.

Totodată, noul ministrul al Economiei a anunțat că a trimis Corpul de control la Centrul Național De Învățământ Turistic, despre care a susținut că este „o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei, nu face nimic pe bani mulți”.

Persoană concediată
Numeroși angajați de la agențiile de stat își vor face bagajele

CJ Bihor a disponibilizat jumătate dintre angajați!

Disponibilizările la stat au început încă de anul trecut. Consiliul Județean (CJ) Bihor, condus de fostul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a disponibilizat circa jumătate dintre angajați de la 1 decembrie anul trecut.

Ilie Bolojan a candidat la alegerile locale 2020  pentru șefia Consiliului Județean Bihor, pe care a câștigat-o cu 61.5% din voturi. În prima conferință de la preluarea șefiei CJ Bihor, Ilie Bolojan a anunțat reducerea cu 50% a numărului angajaților instituției, măsura devenind activă de la 1 decembrie anul trecut.

"În urma analizei făcute în ultima săptămână am constatat anumite chestiuni care nu pot fi contestate. Analizând fiecare structură în parte, făcând comparaţii cu structuri asemănătoare, încărcare de personal, paralelismele, lipsa de coordonare, am luat această decizie pentru noua organigramă care va fi pusă pe ordinea de zi în şedinţa de joi" , declara Ilie Bolojan, proaspătul președinte al CJ Bihor.

Consiliul Județean Bihor avea 174 de angajați până la restructurare, de la 1 decembrie 2020 rămânând 88.

Citeste si: Incep concedierile la primaria Capitalei! Nicusor Dan: "Imi pastrez promisiunea, ii voi concedia"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Românii vor scoate mulți bani din buzunar! Legea intră în vigoare!

Selly a FĂCUT MEGA chef de ziua lui: manele, zeci de participanți, recital Tzancă Uraganu

Cutremur în media! S-a aflat cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea. Este celebră și au fost împreună 7 ani

Concedieri la stat! Instituția care rămâne fără jumătate dintre angajați!

Nicușor Dan, vești proaste: "Suntem pe marginea prăpastiei" Ce decizie importantă a luat primarul Capitalei?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies