Novak Djokovic recunoaște că a mers infectat cu Covid 19 la evenimente! Câți ani de închisoare riscă!

,
Novak Djokovic

Novak Djokovic

[Sursa foto: Facebook Novak Djokovic]

Novak Djokovic a transmis un comunicat în care recunoaște că a mers infectat cu Covid 19 la evenimente.


In articol:

Djokovic a precizat că nu știa că are Covid 19 la evenimentul în care i-a premiat pe copii, dar că știa că este infectat atunci când a mers la interviul pentru prestigioasa revistă cu profil sportiv L'Equipe.

"Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid.

Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea.

Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat.

A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L'Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut.

După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse, dar, recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus fucţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce.

Deşi am apreciat că era important să abordez şi să clarific aceste informaţii eronate, eu nu voi face niciun alt comentariu, din respect pentru guvernul australian, autorităţi şi procesul în curs. Întotdeauna este o onoare şi un privilegiu să particip la Openul Australiei şi nu vreau altceva decât să mă întrec cu cei mai buni jucători din lume în faţa unuia din cel mai minunat public din lume", a transmis Novak Djokovic într-un comunicat.

Novak Djokovic și echipa lui

Novak Djokovic și echipa lui

[Sursa foto: Facebook Novak Djokovic]

Citeste si: Decizie de ultimă oră în cazul lui Novak Djokovic. Tenismenul poate intra în Australia

Novak Djokovic recunoaște că a mers infectat cu Covid 19 la evenimente! Câți ani de închisoare riscă!

În urma dezvăluirilor făcute de Djokovic, campionul sârb riscă 3 ani de închisoare în țara lui. 

"Este o încălcare clară a legilor. Dacă ești testat pozitiv, trebuie să intri imediat în izolare", a declarat premierul sârb Ana Brnabic într-un interviu pentru BBC, potrivit digisport.ro.

"Persoanele care în timpul pandemiei nu acționează conform legilor, deciziilor sau ordinelor impuse pentru a respecta măsurile de prevenție va fi pedepsit cu o amendă sau cu închisoarea de până la 3 ani", se arată în articolul 248 din Codul Penal sârb.

Novak Djokovic a recunoscut că ar fi trebuit să reprogrameze interviul, dar a spus că nu a vrut să îi dezamăgească pe jurnaliștii prestigioasei reviste sportive.

"Nu am vrut să-i dezamăgesc pe jurnaliștii de la L'Equipe. Recunosc că ar fi trebuit să reprogramez acest interviu", a transmis Djokovic.

Citeste si: Novak Djokovic ar fi mințit în formularul de intrare în Australia! Liderul mondial riscă 12 luni de închisoare!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Cine e Cătălin Chirilă, proaspătul campion mondial la canoe! De numele lui se leagă marile speranțe pentru o medalie olimpică

Zelenski tună și fulgeră: 'Ceea ce se întâmplă acum în jurul centralei ce la Zaporojie este una dintre cele mai mari crime ale statului terorist'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Novak Djokovic nu e primit la Montreal fiindcă nu e vaccinat contra Covid! Șanse extrem de reduse să joace la US Open!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies