Decizie de ultimă oră în cazul lui Novak Djokovic. Tenismenul poate intra în Australia

,
novak djokovic australian open 2022 scandal

Novak Djokovic, tenismen

[Sursa foto: instagram Novak Djokovic ]

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină, decizie luată după ce instanța a hotărât că nu există motive rezonabile pentru ca tenismenului să îi fie interzisă intrarea în Australia.


In articol:

Noi informații în cazul scandalului apărut în jurul lui Novak Djokovic. După ce autoritățile australiene nu i-au permis să intre în Australia pentru a paricipa la Australian Open, acum, instanța a hotărât că tenismenul poate fi eliberat din carantină, acestuia urmând să îi fie returnate pașaportul și obiectele personale.

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Decizie de ultimă oră a instanței

După ce a analizat cazul lui Novak Djokovic, instanța a decis că nu există motive serioase pentru care tenismenului să îi fie anulată viza de intrare în Australia. Tot scandalul în care este implicat Novak Djokovic și care a făcut înconjurul lumii a luat naștere după ce tenismenul a dorit să intre în Australia fără să fie vaccinat anti-Covid-19, în baza unei derogări medicale.

Autoritățile australiene l-au oprit pe tenismenul Novak Djokovic la froniteră, acestea considerând că derogarea medicală de la a fi vaccinat împotriva coronavirusului nu este una legală, ceea ce înseamnă că acesta nu poate participa la Australian Open. Ulterior, după ce instanța a analizat cazul, judecătorii au decis că Novak Djokovic trebuie eliberat din carantină, iar toate costurile juridice trebuie suportate de guvern.

Când va fi eliberat Novak Djokovic din carantină?

Potrivit deciziei instanței, jucătorul de tenis Novak Djokovic va fi eliberat din carantină nu mai târziu de jumătate de oră de la luarea deciziei. Acestuia îi vor fi returnate atât pașaportul, cât și obiectele personale. 

După ce autoritățile australiene i-au interzis să intre în țară din cauza faptului că nu este vaccinat, Novak Djokovic a apelat la ajutorul avocatului său. Acesta din urmă a sublinat că deși nu este vaccinat, Novak Djokovic a îndeplinit toate condițiile pentru a călători în Australia fără să stea în carantină, astfel că guvernul nu avea motive întemeiate pentru a-i anula viza.

Novak Djokovic a fost infectat cu coronavirus în luna decembrie, dar cu toate acestea, reprezentantul guvernului australian, Christopher Tran, a spus că acest lucru nu îl scutește pe tenismen de la regulile de intrare în țară.

Chiar dacă decizia instanței a fost în favoarea lui Novak Djokovic, guvernul australian i-ar putea anula din nou viza tenismenului. Ministrul are puteri excepționale și poate cere anularea vizei în cazul imigranților. Dacă îi va fi anulată din nou viza, Novak Djokovic ar putea primi interdicția de a intra trei ani în Australia.

novak djokovic australian open 2022

Novak Djokovic, eliberat din carantină

[Sursa foto: instagram Novak Djokovic ]

Citeste si: Novak Djokovic, tratat în condiții mizere de australieni: ”Mâncare infestată cu viermi și pâine mucegăită”

Novak Djokovic, scandal în plină pandemie de coronavirus

Novak Djokovic a stârnit un adevărat scandal în plină pandemie de coronavirus. Tenismenul a refuzat să se vaccineze anti-Covid-19, iar pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului, acesta a primit o derogare medicală. Evident, metoda găsită de Novak Djokovic pentru a participa la turneu nu a fost agreată de autorități, astfel că au apărut o mulțime de controverse. 

În Australia, turiștii trebuie să fie vaccinați cu două doze. În caz contrar, aceștia sunt obligați să stea 14 zile în carantină. Novak Djokovic a ajuns în Australia miercurea trecută, pe aeroportul din Melbourne. După ce a fost evaluat, acestuia i s-a respins intrarea în țară. Tenismenul a petrecut opt ore în aeroport și, în cele din urmă, viza i-a fost anulată, acesta fiind dus la un centrul special rezervat imigranților. 

novak djokovic australian open 2022

Decizia instanței, în favoarea lui Novak Djokovic 

[Sursa foto: instagram Novak Djokovic ]

Citeste si: Novak Djokovic a sfârșit cu viza anulată de Australia! Marele jucător de tenis a fost audiat mai bine de șase ore în aeroport

 

Citește-ne pe

Citește și:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Drama uriasa pentru unul dintre cei mai mari tenismeni ai lumii! A luat decizia de a se sinucide!

Extrema dreaptă italiană îndulcește tonul înaintea alegerilor: Fascismul aparţine istoriei

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Novak Djokovic şi soţia Jelena, testaţi pozitiv cu Covid-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies