Nou focar de infectie cu coronavirus in Romania. Autoritatile sunt in alerta

Izoleta

Un nou focar de infectie cu coronavirus a fost depistat in Romania, in judetul Cluj.


In articol:

Este vorba despre un centru pentru persoane varstnice din comuna Taga unde, in urma testelor, au fost depistati pozitiv 45 de locatari ai centrului, dintr-un total de 56.

Nou focar de infectie cu coronavirus in Romania: masurile luate de autoritati

Izoleta

Mircea Abrudan, prefectul judetului Cluj, a declarat ca pacientii infectati vor fi transportati la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicala 1 si la Spitalul de Boli Infectioase.

Citeste si: Ministrul Nelu Tătaru, anunț important pentru toți românii. Ce se va întâmpla după 1 iunie?

”La Centrul pentru persoane varstnice din localitatea Santioana, comuna Taga, ca urmare a testarii personalului la iesirea din tura de 14 zile, au fost depistati cinci dintre angajati pozitivi COVID-19, asimptomatici, in conditiile in care la testarea obligatorie la intrarea in tura erau negativi.

"S-a luat masura testarii tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistati 45 de pozitivi, asimptomatici. Acestia vor fi transportati la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicala 1 si la Spitalul de Boli Infectioase”, a spus Mircea Abrudean, potrivit digi24.ro.

Potrivit g4media.ro, nu se cunosc amanunte despre cum anume s-au infecta batranii din acest centru de ingrijire, dat fiind ca la intrarea in tura toti angajatii au fost testati fara a fi fost depistat vreun caz pozitiv.

Citeste si: Ce se întâmplă cu nunțile după 15 mai? Numărul maxim de persoane care pot participa la ceremonie

Coronavirus Romania: aproape 1.000 de persoane au murit pana acum

Izoleta

Potrivit celui mai recent bilant oficial, numarul cazurilor de oronavirus in Romania a ajuns la 15.362 de persoane. Din totalul de de persoane infectate cu noul coronavirus, 7.051 au fost declarate vindecate si externate din spital.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 952.

Citeste si: Coronavirus. Incepe testarea in masa a populatiei. Anuntul lui Alexandru Rafila

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies