Ministrul Nelu Tătaru, anunț important pentru toți românii. Ce se va întâmpla după 1 iunie?

,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un anunț important pentru toți românii cu privire la gestionarea crizei coronavirusului. Ce ar urma să se întâmple după data de 1 iunie?


In articol:

În România, după data de 1 iunie, va începe un studiu de seroprevalență la nivel național, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.

Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, acesta făcând precizarea că testul va arăta starea de imunizare a populației la noul coronavirus.

Citeste si: Ce se întâmplă cu nunțile după 15 mai? Numărul maxim de persoane care pot participa la ceremonie

Ministrul Nelu Tătaru, anunț important pentru toți românii. Ce se va întâmpla după 1 iunie?

Ministrul Sănătății a precizat că testarea va avea loc la nivel național și că vor fi luate în calcul, în primul rând, focarele epidemice.

Citeste si: În ce condiții ne putem deplasa în afara localității? Autoritățile au făcut anunțul

"Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termina pandemia sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele, care ar putea fi serologice sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare", a spus Nelu Tătaru, potrivit europafm.ro .

Citeste si: Un studiu arată că noul coronavirus lasă treptat corpul fără oxigen

 

Citește și:

După coronavirus, o altă problemă serioasă amenință România. Anunțul autorităților: "Toţi cei care vor suferi pierderi..."

Lista măsurilor care vor fi luate după 15 mai. Ce condiții trebuie îndeplinite în saloanele de înfrumusețare sau cabinetele stomatologice?

Ce se va întâmpla în spitale după data de 15 mai? Raed Arafat a făcut anunțul: "Cu certitudine spitalele..."

Se INCHID scolile! Numarul de cazuri a explodat in Romania

Horoscop, marți, 22 septembrie: Vești bune pentru multe zodii!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies