După coronavirus, o altă problemă serioasă amenință România. Anunțul autorităților: "Toţi cei care vor suferi pierderi..."

,

După ce epidemia de coronavirus a provocat un dezechilibru la nivelul țării, acum, românii se confruntă cu o altă problemă importantă. Despre ce este vorba?


In articol:

Nu doar coronavirusul le dă mari bătăi de cap românilor, ci și seceta din ultima perioadă. Culturile foarte multor fermieri au fost afectate, iar mulți dinte ei deja se gândesc să reînsămânţeze cu alte culturi, totul pentru a-și diminua pierderile suferite.

Citeste si: În ce condiții ne putem deplasa în afara localității? Autoritățile au făcut anunțul

După coronavirus, o altă problemă serioasă amenință România. Anunțul autorităților: "Toţi cei care vor suferi pierderi..."

Având în vedere contextul actual, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a dat asigurări că autoritățile vor găsi soluții pentru a-i despăgubi pe fermieri, ajutându-i să treacă mai ușor peste această perioadă de criză.

Citeste si: Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă: "Peste o săptămână expiră starea de urgență. Din păcate..." Ce le-a cerut românilor?

"Toţi cei care vor suferi pierderi datorită secetei o să fie despăgubiţi. Nu au mai fost despăgubiţi de multă vreme pentru aceste pierderi provocate de secetă. Din păcate, din cele 2,9 milioane de hectare care au fost însămânţate în toamnă cu grâu, secară, cereale şi rapiţă, până acum, din datele parţiale pe care le avem, se pare că aproape un milion de hectare sunt afectate într-o anumită măsură, de peste 50% grad de afectare. Vom avea spre finalul lunii o evaluare, să ştim ce sume vor trebui alocate ca să fie despăgubiţi. (...) Din fericire, în ultimele zile a plouat, în următoarele săptămâni va ploua. Fermierii care sunt afectaţi şi culturile care au fost semănate în toamnă, culturile de păioase au fost afectate, se gândesc acum să reînsămânţeze cu culturi care în această perioadă se însămânţează, în general floarea soarelui şi porumb, ca să mai diminueze din pierderi. Noi le-am promis că o să îi despăgubim anul acesta şi vom veni cu alte forme de sprijin ca să treacă mai uşor peste aceste pierderi.", a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii, potrivit digi24.ro

Citeste si: Coronavirus - Statele Unite au raportat 1.568 de decese în 24 de ore

 

Citește-ne pe
Citește și:

Lista măsurilor care vor fi luate după 15 mai. Ce condiții trebuie îndeplinite în saloanele de înfrumusețare sau cabinetele stomatologice?

Prefectul Constanței, primul oficial care refuză invitația lui ÎPS Teodosie de a participa la sărbătoarea de Sf. Andrei

Ultima oră! Probleme mari pentru Mihai de la 3 Sud Est! Care este starea lui de sănătate acum. Era internat la ATI

Autoritatile sunt in alerta! Doua focare noi de coronavirus in Romania

BAC 2020: Schimbarea anuntata de ministrul Educatiei. Ce se intampla cu probele de competente


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies