Nelu Tataru: "Urmeaza un weekend de foc ce poate da peste cap orice focar. Tine de noi daca vom avea o relaxare"

Author: L.S.
Actualizat: 26 ian 2021, 05:15

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a atras atenţia, joi, că „urmează un week-end de foc”, în contextul minivacanţei de 1 Mai

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a atras atenţia, joi, că „ urmează un week-end de foc”, în contextul minivacanţei de 1 Mai, arătând că tot ceea ce se va întâmpla în această perioadă „ poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment”, informează Agerpres.

El a apreciat, în urma unei vizite desfăşurate la Botoşani, că este „cam multă mişcare” pe străzile din municipiu, arătând că relaxarea măsurilor depinde de atitudinea pe care populaţia o are faţă de epidemie.

Am văzut şi la dumneavoastră în oraş acea distanţare socială sau acea autoizolare în contextul încă al restricţiilor cu acea declaraţie pe proprie răspundere, este cam multă mişcare. Vine 1 Mai, 2 şi 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment.(...) Ţine foarte mult de noi. Se vorbeşte de o relaxare în perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial.

În condiţiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniştite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă.
Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii”,
a afirmat ministrul.

Nelu Tătaru a efectuat, joi, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” şi a avut o întrevedere cu autorităţile judeţene.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Ce tip de rapel vor putea face oamenii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson? Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Citeste si: Ministrul Sănătății avertizează! Ce se întâmplă în weekendul 1-3 mai

Citeste si: Coronavirus Romania- Ce medicamente se folosesc pentru bolnavii de coronavirus

Citeste si: Somajul tehnic nu va mai fi acordat, dupa 15 mai. Ce spune ministrul Muncii despre somajul tehnic

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies