Coronavirus Romania - Ce medicamente se folosesc pentru bolnavii de coronavirus

Author: L.S.
Actualizat: 29 apr 2020, 09:28

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a precizat ca fiecare medic decide ce medicamente se administreaza pacientilor sai, in functie de stadiul bolii.

Sunt mai multe medicamente care se folosesc în combaterea coronavirusului în România. Tratamentul se aplică și în funcție de stadiul bolii, și în funcție de simptomatologie, a explicat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, marți seara, la Digi24.

Noi nu trebuie să uităm că lucrăm cu un tratament nespecific, off-label, nu avem un tratament specific pentru această infecție, ne adaptăm simptomatologiei și evoluției în timp”, a explicat Nelu Tătaru.

Coronavirus Romania- Ce medicamente se folosesc

De exemplu, sunt asimptomatici cărora nu li se dă nimic; sunt simptome ușoare la care merge cu un paracetamol, dar sunt și, în funcție de simptomatologie, tratamente care includ antivirale care se folosesc în HIV, medicamente- hidroxoclorochina- care se folosește în tot ce înseamnă malarie, care se folosesc în poliartrita reumatoidă. Sunt antibiotice, cu scop de imunomodulatoare pe care le folosim, că-i azitromicina, că este claritomicina, că avem tucilizumab, care este un imunomodulator, că avem ce folosesc cei din Statele Unite, remdesivirul, care a

ajuns în țară și care este în acest moment medicament folosit în clinicile noastre, favipiravirul, care se folosește foarte mult în Rusia sau în țările sud-est asiatice, le avem. Ele rămâne să fie adaptate și adoptate de fiecare clinică în parte, în funcție de necesitate. Este libertatea fiecărui profesionist”,
a spus ministrul sănătății.

Se vorbea foarte mult săptămâna trecută de anticoagulante. Se folosesc de mult.

Când am observat în Statele Unite că se discuta foarte mult de corticoterapie, s-a folosit, că a fost dexametazonă...; când s-a discutat în Franța de anticoagulante, s-a folosit, se folosesc în schemele noastre”, a completat Nelu Tătaru.

Noi obișnuim să spunem că nu este boală, este bolnav. Fiecare bolnav își are tratamentul lui. Eu sunt încrezător și știu că tot ce înseamnă corp medical a făcut tot posibilul pentru fiecare pacient în parte și a beneficiat de tot tratamentul care se făcea la nivel mondial în acest moment”, a dat asigurări ministrul sănătății.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Citeste si: Nelu Tătaru: "Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca şi vecin virusul"

Se scumpesc băuturile alcoolice. Care este motivul și cât de mult va crește prețul la raft

Citeste si: Iohannis: 15 mai nu înseamnă reîntoarcerea la normalitatea pe care am cunoscut-o

Citeste si: Ce vor face parintii care se intorc la munca dupa 15 mai, daca nu vor avea cu cine sa lase copiii?