Nelu Tătaru, mesaj important pentru toți românii: „Încă există un pericol şi odată cu relaxările...” Ce a dezvăluit despre pandemia de coronavirus?

,
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății [Sursa foto: Facebook]

La momentul actual, foarte multe dintre restricții au fost ridicate în România, având în vedere că rata de infectare cu COVID-19 a scăzut în toate județele. Ce mesaj le-a transmis Nelu Tătaru românilor?


In articol:

Cu toate că în România numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut, iar spitalele nu mai întâmpină dificultăți în tratarea bolnavilor, Nelu Tătaru, fostul ministrul al Sănătății, a ținut să atragă atenția că lucrurile se pot schimba de la o zi la alta și că situația din prezent nu înseamnă că pandemia de COVID-19 a ajuns la final în România.

Ce a spus Nelu Tătaru despre ridicarea restricțiilor?

Nelu Tătaru, anunț despre evoluția pandemiei de coronavirus în România

Veștile venite din partea autorităților sunt dintre cele mai bune, având în vedere că toate județele țării se află în scenariul verde, iar rata de infectare cu COVID-19 este în scădere. Deși în momentul de față situația este sub control, Nelu Tătaru atrage atenția că în continuare există un pericol și că pe măsură ce restricțiile vor fi relaxate, există riscul ca numărul de cazuri noi de COVID-19 să crească.

Fostul ministru al Sănătății a adus în discuție situația de anul trecut, când pe data de 15 mai au fost relaxate restricțiile, iar ulterior, în România a izbuncit un nou val al pandemiei de COVID-19. Nelu Tătaru a subliniat că este importantă vaccinarea și că acest detaliu va face diferența în lunile următoare. În situația în care, în toamnă va apărea un nou val al pandemiei de coronavirus, acesta va putea fi ținut sub control, specialiștii considerând că cei care se vaccinează fie vor fi protejați de virus, fie vor dezvolta forme mai ușoare ale bolii.

Citeste si: Klaus Iohannis, avertisment pentru milioane de români! Mesajul președintelui: "Atrag atenția asupra unui potențial pericol"

„O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri. Până nu avem o imunizare de 60-70% încă există un pericol şi odată cu relaxările... Să ne aducem aminte că şi anul trecut pe 15 mai am avut o perioadă de relaxare şi a venit un val doi.

Am deschis şcolile la 15 septembrie şi am fost nevoiţi să le închidem la 1 octombrie. O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri. Valurile depind de colaborarea noastră. În măsura în care vom avea o imunizare de 50-60% putem spera într-un val uşor.”, a spus fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit stirileprotv.ro .

Nelu Tătaru a sugerat că România s-ar putea confrunta și cu valul 4 al pandemiei de coronavirus
Nelu Tătaru a sugerat că România s-ar putea confrunta și cu valul 4 al pandemiei de coronavirus[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Agenția Europeană a Medicamentului, anunț oficial despre vaccinurile Pfizer. Ce precizări au făcut specialiștii?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Specialiștii au descoperit un nou simptom al coronavirusului. Ce se întâmplă cu cei care se infectează cu COVID-19?

Video| Fostul avocat al lui Trump, Rudy Giuliani: 'Începem să trăim într-un stat fascist'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Maraton de vaccinare pentru copii, de 1 iunie. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies