Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor: "Ne gândim și la..."

,

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor. Ministrul Sănătății a precizat ce noi restricții au în vedere în condițiile în care situația coronavirusului în România se va agrava.


In articol:

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor.

Având în vedere că numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a tot crescut în ultimele zile, autoritățile sunt în căutarea celor mai eficiente soluții, astfel încât să nu se ajungă din nou la o criză medicală, iar sistemul medical să nu poată face față valului de îmbolnăviri.

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor: "Ne gândim și la..."

Întrebat în ce măsură românii ar putea să se aștepte din nou la restricții, având în vedere numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu coronavirus, Nelu Tătaru a explicat că autoritățile iau în calcul introducerea unor noi restricții de circulație, însă, de această dată, ele nu vor fi aplicate la nivelul întregii țări, ci doar în localitățile unde există focare de coronavirus.

"Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți.

Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor. Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate. Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura.", a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Noi restricții pentru români! Regulile la care trebuie să ne supunem

Cand ne intoarcem la viata normala? Nelu Tataru: "Acestea sunt conditii ca sa putem sa ne gandim"

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a spus cand si in ce conditii ne putem intoarce la o viata normala. 

Sunt imagini pe care le primesc frecvent. Nu pot decât să reiterez acele recomandări: purtatul măștii, reguli de igienă, evitarea locurilor aglomerate. Mă repet, acestea sunt condiții pentru a putea parcurge această pantă descendentă a primului val pandemic și a putea să ne gândim la următoarele măsuri de relaxare și la o viață

cvasi-normală spre sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. Orice nerespectare a acestor reguli nu face decât să prelungească acest prim val și să ne găsească nepregătiți în eventualitatea unui val 2. Orice prelungire a primului val nu face decât să nu permită noi măsuri de relaxare”, a spus ministrul. 

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Nelu Tataru, despre carantinarea unor judete: "Nu este cazul in acest moment"

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor. Ce se va întâmpla pe Valea Prahovei și pe litoral?

Tot mai multe persoane se îndreaptă în zilele libere către stațiunile de la malul mării sau de pe Valea Prahovei, iar autoritățile au constatat că turiștii au tendința de a nu mai respecta regulile de igienă și de distanțare socială. În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că vor avea loc controale astfel încât reprezentanții autorităților să se asigure că au fost luate toate măsurile de către agenții economici, astfel încât să fie prevenită răspândirea coronavirusului.

"Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri.", a adăugat Nelu Tătaru. 

Nelu Tătaru, anunț despre introducerea restricțiilor.  Deși în prezent nu s-a luat măsura aplicării restricțiilor de circulație, ministrul Sănătății a precizat că nu este exclus ca acest lucru să se întâmple în viitor, în situația în care vor apărea focare de coronavirus în anumite localități.

Citeste si: Covid-19: Mai mult de 30 de miliarde de dolari necesari pentru dezvoltarea de vaccinuri

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate BAC 2020. Cand sunt afișate notele anonimizate

Senatoare PNL, către Stelian Ion: Domnule ministru al justiției, sesizați Inspecția Judiciară în Dosarul 10 august

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Intram din nou in starea de urgenta? Anunt de ultim moment: ,,Asistam deja la un val doi in anumite locuri”

Descoperire ingrijoratoare! Lista organelor afectate de coronavirus: "Credeam ca era doar un virus respirator"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies