Rezultate BAC 2020. Cand sunt afișate notele anonimizate

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 27 ian 2021, 19:20
Rezultate BAC 2020

Rezultate BAC 2020 urmează să fie afișate în data de 30 iunie la avizierele liceelor, dar și pe edu.ro. Notele absolventilor de liceu vor fi anonimizate, în acest an, pe modelul notelor înlocuite prin codul unic al candidatului de la Evaluarea Națională. Fiecare candidat de la BAC 2020 a primit un cod specific cu ajutorul căruia o să afle nota de la BAC.

 

Elevii care au susținut examenul de BAC 2020 au avut proba la Limba română, luni, 22 iunie. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului- Matematică sau Istorie. Ultima probă scrisă a fost cea la alegere a profilului și a specializării, fiind susținută, joi, 25 iunie. Rezultate din prima sesiune de BAC 2020 vor fi afișate pe data de 30 iunie la avizierele liceelor și pe edu.ro.

Citeste si: Rezultate BAC 2020. Cum cauti notele in functie de cod

Rezultate BAC 2020. Contestații la BAC 2020

Contestațiile pot fi depuse în ziua în care se afișează rezultatele la BAC, în intervalul orar 16:00- 20:00, dar și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00- 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale sunt afișate în data de 5 iulie.

Sesiunea specială la BAC 2020

Anul astă, din pricina pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației organizează o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați.

Ministerul organizează o Etapă specială a BAC-ului (în perioada 29 iunie – 2 iulie), care se adresează absolvenților de liceu care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical,

nu au putut finaliza/participa la probele scrise desfășurate în perioada 22-25 iunie 2020, în cadrul sesiunii 3 iunie – 5 iulie.

Citește și: Urlete de durere la căpătâiul lui Marius, tânărul mort în explozia de la Călimănești. Ți se rupe sufletul!

Citeste si: Rezultate BAC 2020 edu.ro: unde gasesti online notele

Citeste si: Rezultate BAC 2020: cand se afiseaza rezultatele la BAC

Citeste si: Rezultate BAC 2020: cum afli pe edu.ro ce nota ai luat

Probele susținute în prima sesiune de BAC le sunt recunoscute elevilor – dacă nu au reușit să o finalizeze fie pentru că au avut la triajul epidemiologic temperatura peste limita de 37,3 grade C, sau din alte motive justificate cu certificat medical.

Condiții de promovare a examenului de BAC 2020

Pentru ca un elev să fie declarat promovat, acesta trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

- recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

Barem Limba Română Evaluare Națională 2022. EDU.RO: Ce Subiecte au picat la Română la Evaluarea Națională și cum se corectează

- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

- obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Pentru elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus mai urmează să susțină examenul de BAC în etapa specială. Aceasta sesiune începe cu data de 6 iulie.