Motivul pentru care Rudel Obreja a murit. De ce boală groaznică suferea: „O boală destul de cruntă”

Author: Lavinia Medrea

De ce boală groaznică suferea

Sursa: Facebook Rudel Obreja - colaj Kanal D

Rudel Obreja s-a stins din viață duminică, la 57 de ani, după ce a fost răpus de o boală cumplită.

Din păcate, Rudel Obreja s-a stins din viață la doar 57 de ani după ce a fost răpus

de un cancer de pancreas în stadiu terminal, una dintre cele mai agresive forme de cancer, cu o mare rată de mortalitate.

Motivul pentru care Rudel Obreja a murit 

Rudel Obreja, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” a solicitat judecătorilor, în vara anului trecut, să i se permită tratamentul în libertate.

„Suferea de cancer de pancreas în fază terminală, o boală destul de cruntă și a murit acasă la București. Eram foarte apropiați, un om cu coloană vertebrală, un mare caracter de om, cuvintele sunt de prisos ca să vi-l descriu”, a declarat Viorel Plosca, vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box.

Citește și: Elena Udrea a fost transferată de urgență la spital, după ce i s-a făcut rău în curtea închisorii. În ce stare se află

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Cancerul de pancreas este periculos deoarece, la început, simptomele vin și trec. Icterul, durerile abdominale și modificări ale tranzitului intestinal sunt printre principalele simptome ale prezenței cancerului de pancreas. 

Singura cale prin care poți scăpa de cancerul de pancreas este prin operație de îndepărtare a tumorii, dar 92% dintre cazuri sunt depistate prea târziu, lucru care duce la o rată de supraviețuire foarte mică. 

Alte simptome ale cancerului pancreatic 

Alte simptome care arată prezența cancerului de pancreas sunt:

BREAKING NEWS Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria! Primele imagini
  • Durerile abdominale
  • Pierdere în greutate inexplicabilă şi pierderea apetitului
  • Indigestia  
  • Dificultate la înghiţire
  • Greaţă
  • Coloraţia galbenă a pielii (icterul). 

Față de alte tipuri de cancer care se pot vindeca rapid în cazul depistării timpurie, cancerul de pancreas ajunge repede la metastaze.  „Celulele pocnesc precum boabele de popcorn”, a declarat Otis Brawley, medic-şef şi cercetător ştiinţific la American Cancer Society.  

Citește și: Elena Udrea iese din închisoare. Aceasta va trebui să fie prezentă când va cere anularea condamnării la închisoare

Cancerul pancreatic apare mai des la persoane cu vârste de peste 50 de ani, în special la fumători, care sunt la un risc mai mare să facă această boală. Alți factori care favorizează apariția bolii sunt consumul de alcool, dietele bogate în grăsimi, prăjeli și afumături. De asemenea, sunt mai predispuși la boală și cei care au în familie cazuri de cancer de pancreas şi persoanele diagnosticate cu pancreatită cronică (inflamaţie de durată a pancreasului) şi cu diabet zaharat de tip I sau II.

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.