Elena Udrea iese din închisoare. Aceasta va trebui să fie prezentă când va cere anularea condamnării la închisoare

,
elena-udrea-închisoare-condamnare-anulare

Elena Udrea va cere astăzi ca executarea celor șase ani de închisoare să fie anulată

[Sursa foto: Facebook: Elena Udrea]

Astăzi, 20 iunie, Elena Udrea va ieși din Penitenciarul de la Târșor, unde a fost trimisă pentru a ispăși pedeapsa. Aceasta va merge în fața magistraților de la Curtea Supremă, cei care vor judeca recursul în ceea ce privește cei șase ani de închisoare pe care i-a primit.


In articol:

Astăzi, Elena Udrea va merge în fața magistraților de la Curtea Supremă, unde va cere ca pedeapsa cu închisoarea să fie anulată.

Aceasta va ieși din Penitenciarul Târgșor, acolo unde este închisă de patru zile, în urma condamnării din dosarul „Gala Bute”.

Joi, 16 iunie, autoritățile din Bulgaria au predat-o pe Elena Udrea celor din România, care au dus-o la Penitenciarul Târgșor. Conform libertatea.ro, în următoarea zi, vineri, 17 iunie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis, la închisoare, o citație prin care se cere aducerea Elenei Udrea astăzi, la proces.

„Am verificat dosarul, au citat-o vineri, prin notă telefonică, iar procedura este legal îndeplinită”, a declarat Silvia Uscov, avocata acesteia, pentru sursa menționată anterior.

Elena Udrea are o ultimă șansă pentru a scăpa de închisoare

Alături de Elena Udrea, Rudel Obreja a fost și el condamnat la închisoare, iar amândoi au formulat recurs în casație în ianuarie 2019. Înalta Curte de Casație și Justiție le-a admis cererile opt luni mai târziu, iar cinci judecători au fost repartizați pentru a soluționa problema.

Citeste si: Adevărul despre eticheta de „Corupta României". Elena Udrea a răspuns celei mai arzătoare întrebări

Elena Udrea și Rudel Obreja au cerut să fie suspendată executarea pedepsei pe care o primiseră. În cadrul procesului care se va desfășura astăzi, Elena Udrea va afla dacă va mai fi nevoită să rămână sau nu în înschisoare.

elena-udrea-închisoare-condamnare-anulare

Elena Udrea va cere astăzi ca executarea celor șase ani de închisoare să fie anulată

[Sursa foto: Facebook: Elena Udrea]

Mai mult decât atât, tot astăzi, fostul ministru ar putea avea șansa de a da declarații în fața juecătorilor, aceștia spunând, deja, că vor să o audieze pe „doamna recurentă”. „Până la urmă, de asta a și dorit să vină în România, ca să-și susțină cauza. O să facem tot ceea ce este posibil, ca să îndreptăm ceea ce s-a întâmplat pe 7 aprilie”, a spus avocata

Elenei Udrea.

 

Elena Udrea ceruse judecătorilor din Bulgaria să nu o extrădeze în România

Potrivit libertatea.ro, Elena Udrea a încercat să scape de executarea pedepsei în țara noastră, cerându-le judecătorilor din Bulgaria să nu o extrădeze, menționând că, împotriva sa, au fost comise mai multe abuzuri și încălcări de lege.

Citeste si: Elena Udrea, prima reacție după ce a fost decisă extrădarea sa în România. Aceasta susține că este acuzată pe nedrept

„În al doilea rând, am 20 de ani de politică și nu îmi este frică, dar sunt mama unui copil de trei ani și nu pot să iau în calcul că, dacă sunt în stare de așa presiuni și abuzuri, sunt în stare de orice. Care e miza? Nu știu. Există această realitate a unui proces inegal și împotriva integrității mele fizice, vă rog să respingeți”, a mai declarat Elena Udrea în fața magistraților din Bulgaria.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Avocata Ingrid Mocanu, declarații în favoarea Elenei Udrea. Fostul ministru al Turismului: Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria

Virgil Popescu anunță o nouă măsură: Unele categorii de persoane ar putea primi vouchere pentru facturile la energie

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

În ce condiții va sta Elena Udrea în închisoarea de la Târgșorul Nou? Decizia de extrădare a sa a fost luată ieri, 10 iunie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies