În ce condiții va sta Elena Udrea în închisoarea de la Târgșorul Nou? Decizia de extrădare a sa a fost luată ieri, 10 iunie

,
elena-udrea-condiții-penitenciar

În ce condiții va sta Elena Udrea în închisoare

[Sursa foto: Facebook: Elena Udrea]

Ieri, pe data de 10 iunie, magistrații din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să fie extrădată în România, unde urmează să stea în închisoare timp de șase ani. Aceasta își va executa pedeapsa la Târgșorul Nou.


In articol:

Elena Udrea a fost extrădată și urmează să ajungă la Târgșorul Nou, acolo unde va fi închisă pentru următorii șase ani. În urma declarațiilor pe care le-a făcut pentru a scăpa de sentință, Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a reacționat.

Conform Romaniatv.net, Cosmin Dorobanțu a spus că Elena Udrea va avea „condiții mult mai bune decât beneficiază bătrânii din azile, copii din orfelinate și bolnavii din spitalele din rețeaua Ministerului Sănătății, categorii sociale care decontează, în prezent, milioanele de euro furate de fostul politician”.

Citeste si: Elena Udrea, prima reacție după ce a fost decisă extrădarea sa în România. Aceasta susține că este acuzată pe nedrept

Mai mult decât, acesta a spus că banii pe care Elena Udrea, împreună cu alte persoane, i-au furat, ar fi putut fi folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor din închisorile din România.

Ce a spus Cosmin Dorobanțu?

„Este adevărat că nu avem un sistem penitenciar așa cum și-ar dori politicienii infractori dovediți de justiție, însă banii publici furați timp de 10 ani de Elena Udrea și de clientela politică din anturajul acesteia ar fi putut fi folosiți pentru investiții în condițiile de detenție și de muncă din penitenciare și, poate astăzi, aveam un sistem penitenciar similar celui norvegian.

Din păcate, am avut o clasă politică din care a făcut parte și fostul ministru Elena UDREA, care, timp de un deceniu, a furat nu numai banii publici ai României, ci și educația și sănătatea românilor.

Efectele le vedem astăzi. În continuare, Elena Udrea nu renunță la prejudicierea poliției penitenciare, chiar din calitatea sa de infractor dovedit și condamnat, lansând în spațiul public românesc, inclusiv în spațiul public din afara granițelor țării, acuzații nefondate despre posibile condiții inumane și degradante din penitenciarele românești. A devenit o cutumă printre politicienii infractori să lanseze acuzații false despre condițiile din penitenciare, pentru a scăpa de pușcărie”, a fost reacția acestuia.

elena-udrea-condiții-penitenciar

În ce condiții va sta Elena Udrea în închisoare

[Sursa foto: Facebook: Cosmin Dorobanțu]

În ce condiții va sta Elena Udrea?

„Specificul Penitenciarului Ploiești-Târgșorul Nou este reprezentat de celule concepute pentru cazarea la comun a persoanelor private de libertate. Din punct de vedere al spațiului asigurat Elenei UDREA, garantăm opiniei publice că va fi optim pentru respectarea unui spațiu minim individual de 4 mp pe toată perioada executării pedepsei de către fostul ministru.

Camerele de deţinere asigură fiecărei persoane pat individual, sunt dotate cu mobilier specific, instalaţii de încălzire şi utilităţi igienico-sanitare, astfel încât fiecare persoană deținută să aibă acces permanent la apă potabilă și zilnic la apă caldă, acces nerestricționat și permanent la grupurile şi instalaţiile sanitare pentru satisfacerea nevoilor fiziologice și a celorlalte nevoi specifice genului, ori de câte ori este necesar, în condiţii de igienă şi intimitate. Spațiile de deţinere sunt amenajate, astfel încât să permită iluminatul natural şi artificial precum şi aerisirea optimă a acestora. În fiecare cameră, sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere şi bănci, iar, în baie, rafturi pentru păstrarea încălţămintei.

Citeste si: Avocata Ingrid Mocanu, declarații în favoarea Elenei Udrea. Fostul ministru al Turismului: Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria

Celelalte bunuri de folosinţă îndelungată sunt păstrate la magazia penitenciarului unde deţinutele au acces conform programului stabilit. Grupurile sanitare sunt dotate cu chiuvetă, duș, oglindă, etajeră şi vas WC, compartimentate astfel încât să asigure intimitatea persoanelor custodiate. Cabinele de toaletă sunt despărţite de grupul sanitar prin intermediul uşilor PVC, având asigurată ventilaţie naturală printr-o fereastră”, a mai spus acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

BREAKING NEWS Elena Udrea va fi extrădată în România, în închisoare

Pe măsură ce criza energetică se adâncește, europenii riscă să rămână fără medicamente generice ieftine. Avertismentul producătorilor

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Avocata Ingrid Mocanu, declarații în favoarea Elenei Udrea. Fostul ministru al Turismului: Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies